اعتراض به اعاده دادرسی چگونه است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۳۹ #37303538

سلام اگه طبق ماده ۴۷۴ درخواست اعاده دادرسی بدیم و دیوان رد کنه حالا میشه طبق ماده ۴۷۷ به ریاست قوه قضائیه درخواست اعاده دادرسی داد؟

مشاوره حقوقی کیفری
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

"با سلام"
بلی بلامانع میابشد

بله قانون منع نکرده است ولی ...

بله منع قانونی ندارد.

سلام
بله منع قانونی برای این درخواست با وجود ندارد

درودبرشما دادخواه عزیز

نظر باینکه معترض عنه دلیل قطعیت حکم صادره تنها مخالف«بین شرع»بــوده باشه میتونه ازین دادرسی مستفیض بشه،چـــــــــراکه نص مادتین۲و۳ماده ۴۷۷ صراحتن بیان داشته ست👇

🔵 رئیس دیوانعالی کشور، دادستان کل کشور و رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح در اجراء وظایف قانونی خود چنانچه با آراء خلاف شرع بین مواجه شدن، طبق تبصره ۳ ماده ۴۷۷ قانون مذکور مراتب رو به رئیس قوه قضاییه اعلام خواهند کرد.و حتی الامکان نیازی به اقدام عمل تان نخواهدبود.گفتنی ست تمام افراد حقیقی وحقوقی هم،ازین نعمت قضایی می تـونن بهره بگیرن 🔵قاضی صادر کننده حکم و یا سایر قضات مرتبط با پرونده و قضات اجراء احکام هم موظفن در مواجهه با آراء خلاف شرع بین مراتب رو بدون فوت وقت حسب مورد به نحو مستدل به رئیس حوزه قضایی یا دادستان اعلام کنن رؤسای حوزه‌های قضایی و دادستان‌ها در راستای وظیفه نظارتی خود چنانچه معتقد باشن رای صادره خلاف شرع بین بوده رو مکلف بـــر حسب مورد با تنظیم گزارش و استدلال برخلاف شرع بین بودن رای، مراتب رو مجددن بی وقفه به رئیس کل دادگستری استان اعلام کنند.

🔷بدانید این دستورالعمل در ۱۱ ماده و ۲ تبصره در تاریخ ۱۳۹۸/۰۷/۰۹به تصویب رئیس قوه قضاییه رسیده و از تاریخ تصویبش لازم الاجراست

سلام
اعاده دادرسی از جمله روش‌های فوق‌العاده شکایت از احکام است که راهی برای برگشت به دادگاه صادرکننده حکم قبلی محسوب می‌شود؛ با این هدف که دادگاه از رای قطعی سابق خود بازگردد، چرا که شاکی مدعی است صدور آن رای از روی اشتباه بوده و دلایل موجود اجازه نمی‌دهد که چنین حکمی بماند
بدیم و دیوان رد کنه////
اعاده دادرسی به استحکام احکام لطمه می‎زند و اعتبار احکام را سست می‎کند؛ بنابراین استفاده از آن بسیار محدود است و تنها در مواردی که قانون مقرر کرده، قابل استفاده است. در جلسه دادرسی نیز تنها به جهتی رسیدگی می‎شود که در دادخواست اعاده دادرسی قید شده است. بر اساس ماده ۴۳۶ قانون آیین دادرسی مدنی، در اعاده دادرسی به جز آنچه که در دادخواست اعاده دادرسی ذکر شده است، جهت دیگری مورد رسیدگی قرار نمی‌گیرد.
درخواست اعاده دادرسی داد؟
ماده ۴۷۷- در صورتی که رئیس قوه قضائیه رای قطعی صادره از هریک از مراجع قضائی را خلاف شرع بین تشخیص دهد، با تجویز اعاده دادرسی، پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال تا در شعبی خاص که توسط رئیس قوه قضائیه برای این امر تخصیص می‌یابد رسیدگی و رای قطعی صادر نماید. شعب خاص مذکور مبنیا بر خلاف شرع بین اعلام شده، رای قطعی قبلی را نقض و رسیدگی مجدد اعم از شکلی و ماهوی به عمل می‌آورند و رای مقتضی صادر می‌نمایند.