گرفتن دیه تصادف چه مدت طول میکشد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۴,۴۹۷ #37231046

من،
۱ سال ۳ ماهه که تصادف کردم و بالاخره امروز تاریخ حضور دادگاهم بود قاضی گفت نتیجه نهایی بهتون ابلاغ میشه، میخواستم بدونم نهایتا چقدر طول میکشد تا این پرونده تمام شود و دیه پرداخت شود و اینکه آیا لازم به گرفتن وکیل هست یا نه؟

مشاوره حقوقی دیه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام، حدودا یک ماه طول می کشد

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشید پس از اعلام ختم درمان و ارائه نظریه قطعی پزشکی قانونی ، کیفرخواست صادر و به دادگاه ارسال میگردد . دادگاه نیز حداقل یک جلسه رسیدگی برگزار کرده و در نهایت رای صادر می نماید . پس از قطعیت رای صادره و مطابق ماده ۴۸۸ قانون مجازات اسلامی ، بنا به مورد بین یک تا سه سال برای پرداخت دیه مهلت وجود دارد .

سلام برشما
بعداز صدورقرار نهایی و درخواست صدور اجرابیه از اجرای احکام بطور معمول یکماه زمان میبره تا بتونید دیه رو دریافت کنید واینکه پروسه دریافت دیه شما اینقدر طول کشیده بسته به عوامل مختلفی دارد

درود برشما
ارزوی سلامتی برای شما دارم
علت طولانی شدن پرونده تصادفات در مراجع قضایی ،طول درمان مصدومین است . بعداز صدورقرار نهایی و درخواست صدور اجرابیه از اجرای احکام حدودیکماه زمان میبره تا بتونید دیه رو دریافت کنید .

به نام خدا

محدود کردن زمان و اعلام آن بستگی به بسیاری پارامتر های ناشی از نحوه تصادف و محل وقوع دارد . آیا منتهی به جرح ؟ خسارت ؟ یا فوت شده است ؟ میزان تقصیر هر یک از عوامل موثر در تصادف در سانحه ایجاد شده مشخص شده است یا خیر ؟ طرف شما در تصادف شخص است یا ارگان دولتی ؟ یع سانحع صرفا فاقد هر گونه طرف دعواست و بیمه صرفا بر اساس نوع بیمه قراردادی میخواهد دیه را پرداخت نماید ؟ همه این موارد از جمله مسائلی است که در صدور رای و پرداخت دیه موثر است .

به عنوان مثال میتوان به قانون جدید ذیل اشاره کرد:

ماده ۱۶ قانون بیمه شخص ثالث

چنانچه به حکم مرجع قضائی اثبات شود، عواملی نظیر نقص راه، نبودن یا نقص علائم رانندگی و نقص تجهیزات مربوط یا عیب ذاتی وسیله نقلیه، یا ایجاد مانع توسط دستگاههای اجرائی یا هر شخص حقیقی یا حقوقی دیگر در وقوع حادثه مؤثر بوده است، بیمه گر و صندوق پس از پرداخت خسارت زیان دیده می تواند برای بازیافت به نسبت درجه تقصیر که درصد آن در حکم دادگاه مشخص می شود به مسببان ذی ربط مراجعه کند.

در این حالت اصلا نیازی به توقف عملیات پرداخت دیه وجود ندارد و بیمه راسا نسبت به پرداخت دیه اقدام میکند و سپس مراتب را از طریق دادگاه راسا پیگیری خواهد کرد .

ادارت دولتی در صورت تقصیر بعد از صدور رای و اجرائیه میتوانند ۱۸ ماه مهلت برای تامین اعتبار و پرداخت دیه از دادگاه تقاضا نمایند .

با اعلام جزئیات پرونده شما میتوان پاسخ دقیق تری ارائه نمود