تقاضای اعسار از پرداخت دیه، در ضرب و جرح عمدی، چگونه امکانپذیر است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۸,۱۴۸ #37120117

با عرض سلام
خواستم بپرسم در پرونده ای مربوط به یک زن و شوهر که خانم علیه شوهرش مبنی بر ضرب و جرح شکایت کرده و دیه صادر شده میشه اعسار از دیه داد؟
شاهد هم وجود داره که برادرم چیزی به اسمش نیست یعنی حقیقتش وضع مالیش خیلی بده آیا با وجود شاهد و سایر مدارک از ثبت و بانک امکان اعسار هست یا فقط و فقط بسته به نظر قاضی؟
یا شاکی هم میتونه اعتراض بکنه به اعسار؟
در صورت تقسیط بندی مثلا برای ۳۵ میلیون چقدر در ماه قسط میزارن با توجه با وضعیت نامناسب مالی برادرم؟
شرایطش رو توضیح بدین
ممنون میشم.

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله میتوان درخواست اعسار از پرداخت دیه بدهید .

با سلام پاسخ سوال اول مثبت است بعد از محکومیت میشود درخواست اعسار و تقسیط داد. هر چند در ارقام محکومیت کم دادگاهها درخواست اعسار و تقسیط را به راحتی نمی پذیرند.
امکان پذیرش اعسار و تقسیط با اوصافی که ذکر کردید وجوددارد. بدیهی است شاکی حق اعتراض به تقسیط و اعسار را دارد. تعیین میزان تقسیط با دادگاه است.

دادخواست اعسار بدهید. طرفین می توانند به دادنامه اعتراض کنند. در صورت پذیرش اعسار میزان اقساط کاملا به نظر دادگاه بستگی دارد.

با سلام
درخواست تقسیط را می تونی هر زمان بدهی.

با سلام هرچند در سطح ارقام اعلام شده موضوع سوال تقسیط به سختی مورد پذیرش واقع میشود ولی قانونا درخواست تقسیط بطور مستقل از سوی محکوم و لو اینکه حکم هنوز قطعی نشده باشد قابل پذیرش است.

با سلام بعد از محکومیت دادخواست اعسار می دهیدهمراه آن صورت اموال خودرا هم بدهید در صورت رای براعسار ماهانه اقساطی تعیین می شود