اگر مالکی حاضر به بازسازی نباشد، میتوان طبق ماده زیر مانند فرسودگی او را مجبور به فروش یا ساخت مجدد یا تعمیر کنند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۸۱ #36901680

با عرض سلام خدمت بزرگواران و تشکر بابت راهنمایی های شما
سوالی در باب ماده ۱۳ قانون تملک آپارتمانها داشتم که اگر محبت فرموده و حقیر را راهنمایی فرمایی سپاسگزار خواهم شد.
متن این ماده:در صورتی که به تشخیص سه نفر از کارشناسان رسمی دادگستری عمر مفید ساختمان به پایان رسیده و یا به هر دلیل دیگری ساختمان دچار فرسودگی کلی شده باشد و بیم خطر یا ضرر مالی و جانی برود و اقلیت مالکان قسمت های اختصاصی در تجدید بنای آن موافق نباشند، آن دسته از مالکان که قصد بازسازی مجموعه را دارند، می‌توانند براساس حکم دادگاه، با تامین مسکن استیجاری مناسب برای مالک یا مالکان که از همکاری خودداری می‌ورزند نسبت به تجدید بنای مجموعه اقدام نمایند و پس از اتمام عملیات بازسازی و تعیین سهم هر یک از مالکان از بنا و هزینه‌های انجام شده، سهم مالک یا مالکان یاد شده را به اضافه مبلغی که برای مسکن اجاری ایشان پرداخت شده است از اموال آنها از جمله همان واحد استیفا کنند. در صورت عدم توافق در انتخاب کارشناسان، وزارت مسکن و شهرسازی با درخواست مدیر یا هیات مدیره اقدام به انتخاب کارشناسان یاد شده خواهد کرد.
حال سوال حقیر این است که بنا بر این ماده آیا فقط برای بازسازی میتوانند اقلیت را مجبور به همکاری کنند یا برای تخریب کامل و ساخت مجدد ساختمان نیز میتوانند اقلیت را مجبور کنند. و یا اینکه اگر خریداری باشد و بگوید زمین ساختمان را میخرد و مالکان بر اساس قدرالسهم خودشان مبلغ را بین خود تقسیم کنند. اگر مالکی حاضر به فروش نباشد، میتوانند بنا بر دلایلی مانند فرسودگی او را مجبور به فروش کنند؟ سپاس فراوان از محبت شما

مشاوره حقوقی قوانین آپارتمان ها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر عمر مفید ساختمان به تشخیص کارشناسان رسمی به پایان رسیده باشد و برخی از مالکین با تجدید بنا مخالف باشند ، دراین صورت ماده۱۳ حاکم است

این ماده برای تخریب و بازسازی است و به صراحت از تجدید بنا یاد میکند و فروش را شامل نمیشود بدیهی است تعمیر هم با کیفیت ماده یاد شده مجاز خواهد بود.

سلام الزام به فروش امکان ندارد و فقط در صورت تایید فرسودگی کلی ، مطابق ماده ۱۳ رفتار می شود .