آیا فروش ماشین فرار از دین است؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲,۰۲۹ #36651438

سلام
پنجم شهریور همسرم از طریق دفتر خانه ازدواج مهریه خود را درخواست کردند. البته ایشان بصورت شفاهی به من اعلام کردند. هفتم شهریور ماشینم را بصورت قطعی فروختم. الان همسرم فرار از دین زده اند. نتیجه چه خواهد شد. هنوزم که هنوزه ابلاغی بدستم نرسیده.

مشاوره حقوقی مهریه
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و احترام.

مواد قانونی مربوط به دین و فرار از دین را برای شما ارسال می کنم تا در جریان جزییات قرار بگیرید:

ماده ۲۱۸ قانون مدنی در مورد فرار از دین:
«هر گاه معلوم شود که معامله با قصد فرار از دین به‌طور صوری انجام شده آن معامله باطل است.»
«همچنین هر گاه طلبکار به دادگاه دادخواست داده دلائل اقامه نماید که مدیون برای فرار از دین قصد فروش اموال خود را دارد، دادگاه می تواند قرار توقیف اموال وی را به میزان بدهی او صادر نماید که در این صورت بدون اجازه دادگاه حق فروش اموال را نخواهد داشت.»

از طرفی طبق ‌ماده ۴ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی در مورد مجازات فرار از دین:
«هرکس با قصد فرار از ادای دین و تعهدات مالی موضوع اسناد لازم‌الاجراء و کلیه محکومیتهای مالی ، مال خود را به دیگری انتقال دهد به‌نحوی که باقی مانده اموالش برای پرداخت بدهی او کافی نباشد عمل او جرم تلقی و مرتکب به چهار ماه تا دو سال حبس تعزیری محکوم خواهد شد
و‌در صورتی که انتقال گیرنده نیز با علم به موضوع اقدام کرده باشد شریک جرم محسوب می‌گردد و در این صورت اگر مال در ملکیت انتقال گیرنده باشد‌ عین آن و در غیر این صورت قیمت یا مثل آن از اموال انتقال گیرنده بابت تادیه دین استیفاء خواهد شد.»

توصیه می شود برای کسب راهنمایی بیشتر با کارشناس حقوقی مشورت و همفکری بیشتری داشته باشید.

با آرزوی سلامتی و موفقیت برای شما

سلام
مورد مذکور از مصادیق فرار از دین نخواهد بود

درودها، با دفاع قوی وکیل امکان باطل کردن معامله خودرو وجود دارد ولی امکان محکومیت و اجرای مجازات کیفری فرار از دین متصور نیست

با سلام بله فرار از دین محسوب می شود و در حالت کلی کل مبلغ مهریه پرداخته شود

با سلام - چون هنوز رای محکومیت قطعی علیه شما صادر نشده است لذا مصداق فرار از دین وجودندارد ودادخواست ایشان رد میشود .

در فرض سوال فرار از دین تلقی نمیشود.

باتوجه به سوال ، بحث شکایت فرارازدین اشتباه است ورد میشود