آیا طلبکار شوهر می تواند اموال داخل خانه را که متعلق به جهیزیه زن است توقیف کند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۶۱۴ #36446305

آیا طلبکار شوهر می تواند اموال داخل خانه مانند یخچال تلویزیون و غیره را که متعلق به جهزیه زن است توقیف کند؟ از کجا میتونم اثبات کنم جهزیه هست؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بنابراین لوازم خانه جز مستثنیات می باشد و قابل توقیف نیست.

ر اساس قانون مستثنیات دین عبارتند از :

الف)مسکن مورد نیاز محکوم‌علیه و افراد تحت تکفل وی با رعایت شوونات آنها که در عرف رایج است .

ب ) وسیله نقلیه مورد نیاز .

ج ) اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوایج ضروری محکوم‌علیه خانواده و افراد تحت تکفل او لازم است .

د )آذوقه موجود به قدر احتیاج محکوم‌علیه و افراد تحت تکفل وی برای مدتی که عرفآ آذوقه ذخیره می‌شود .

ه )کتب وابزار علمی و تحقیات برای اهل علمی و تحقیق متناسب با شان آن‌ها .

ن) وسایل و ابزار کار کسبه و پیشه‌وران و کشاورزان و وسایر اشخاص که وسیله امرارمعاش محکوم‌علیه و افراد تحت تکفل وی می‌باشد.

اصل بر تعلق اموال مذکر متعلق به زوجه است مگر اینکه با فاکتور تعلق آن به مرد ثابت شود