سرقفلی واگذار شده الان میخوام پس بگیرم چه راهی وجود دارد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۶۵ #36341951

سلام بنده صاحب یک ملک مسکونی تجاری هستم که پدرم به نامم کرده است این ملک دارای دو باب مغازه تجاری و بالای آن یک باب ملک مسکونی و پشت زمین خالی هست و همگی روی یک سند برای سال ۴۹ هست. حالا میخوام یکی از سرقفلی های مغازه ها را پس بگیرم میخواستم بدونم چه راهی برای بازپس گرفتن وجود دارد. یکی از مغازه ها فقط بصورت انبار فروخته شده و یکی دیگر خوار و بار فروشی هست سال ۷۰ هم سرقفلی ها واگذار شده است ممنون میشم راهنمایی کنین

مشاوره حقوقی سرقفلی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام مالک میتواند با پرداخت نصف قیمت سرقفلی به نرخ روز اقدام به باز گرفتن سرقفلی کند
از جمله مواردی که سبب اسقاط حق سر قفلی میشود:
انتقال سرقفلی توسط مستاجر به غیر؛ که در اینصورت مالک می تواند نصف حق سرقفلی را پرداخت نموده و اقدام به دستور تخلیه محل کند.
تغییر شغل مستاجر یا تغییر کاربری محل اجاره .
تعدی و تفریط نسبت به محل سرقفلی .
عدم پرداخت اجاره بهاکه در این صورت پس از ارسال ۳ بار اظهار نامه پرداخت اجاره بها، مالک می تواند نسبت به تخلیه ملک مذکور اقدام کند.

مالک می تواند حکم تخلیه مستاجر دارای سرقفلی را اخذ نماید و برای این کار بایستی از روش هایی که در قانون روابط مستاجر و موجر سال ۱۳۵۶ ذکر شده است استفاده نمود. مواردی که سبب اسقاط حق سرقفلی شده و به موجب آن مالک می تواند مستاجر را تخلیه نماید عبارتند از:
انتقال سرقفلی توسط مستاجر به غیر؛ که در اینصورت مالک می تواند نصف حق سرقفلی را پرداخت نموده و اقدام به دستور تخلیه محل کند.
تغییر شغل مستاجر یا تغییر کاربری محل اجاره .
تعدی و تفریط نسبت به محل سرقفلی .
عدم پرداخت اجاره بها؛ که در اینصورت پس از ارسال ۳ بار اظهار نامه پرداخت اجاره بها، مالک می تواند نسبت به تخلیه ملک اقدام نماید.

شما می توانید با پرداخت قیمت سرقفلی به نرخ روز به مالک سرقفلی، سرقفلی مذکور را با توافق ایشان از ایشان خریداری کنید.