آیا ضبط صدای متهم جرم است یا نه؟

پرسیده شده
۳۳ پاسخ ۱,۲۴۲ #36219813

با سلام.
مکالمات تلفنی با متهم را در چند مورد توسط نرم افزار گوشی ضبط کرده ام. آیا میتوانم این مکالمات را به دادگاه بعنوان امارات ارایه کنم؟ باتشکر

مشاوره حقوقی کیفری
۳۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام این عمل درقانون جرم انگاری نشده.

اگر از آن سوء استفاده شود جرم است.ولی برای قاضی دلیل محسوب نمیشه بلکه اماره است

سلام
ضبط صدا زمانی می تواند مصداق جرم باشد که در استفاده از آن سونیت داشته باشید و برای ارایه مقام قضایی مشکلی ندارد و صدا به تنهایی دلیل محسوب نمی شود و جزو امارات محسوب می شود.

ضبط صوت و ادله دیجیتالی در صورت استفاده برای اثبات حق و رسیدگی در پرونده مرتبط باشد جرم نیست ولی با سو نیت و در جهت انتشار اسرار خصوصی باشد در راستای قانون جرائم رایانه ای جرم بوده و مجازات دارد.

با سلام، بله می توانید به عنوان اماره به دادگاه بدهید ارائه دهید. در مورد سوال دوم اگر برای احقاق حق و بدون سوء نیت باشد مشکلی وجود ندارد

بااحترام
اگر انتشار دهید جرم محسوب میشود ولی فقط به قاضی ارایه دهید اماره محسوب میشود

با سلام
اگر صرفا در مرجع قضایی ارائه گردد جرم نیست لازم به ذکر است صدا ضبط شده به عنوان دلیل قابلیت استناد ندارد