امکان استفاده از خیار تفلیس، در رویه کنونی قانون امکانپذیر است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱,۹۹۵ #36141087

با سلام
بنده آپارتمانی را به شخصی فروخته ام، ۱۴ میلیون از ثمن آن باقی مانده است که ندارد بدهد و حکم اعسار نیز گرفته است.
آیا می توانم بر مبنای خیار تفلیس این معامله را فسخ کنم؟
آیا این خیار در رویه قضائی کنونی موجود است؟
آیا در متن قرارداد امکان اسقاط این حق با عبارت (کلیه خیارات ساقط می گردد) وجود دارد؟
ممنون می شوم به تمامی سوالات با تانی و تامل جواب داده شود.

مشاوره حقوقی اسناد بیع
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما می توانید دادخواست مطالبه وجه را از طریق دفاتر خدمات قضایی اقدام نمایید

با سلام، اولا عده ای از حقوقدانان مانند دکتر کاتوزیان معتقدند حق فسخ مندرج در ماده ۳۸۰ قانون مدنی اختصاص به ورشکستگی دارد دوما با فرض شمول حکم‌ماده ۳۸۰ ق مدنی به اعسار، در اعمال خیار تفلیس فوریت جاری نیست و فوریت در اعمال خیار، استثنایی است ‌که به صراحت قانون نیاز دارد و در غیر اینصورت طبق اصل استصحاب حق فسخ بوجود آمده را باید باقی بدانیم.

حسب طرح موضوع ارائه شده و گرفتن حکم اعسار مشخصا زمان زیادی گذشته و شما نیز ابتدا موضوع مطالبه وجه را مطرح کرده اید که طرف مقابل اعسار گرفته پس با این اوصاف در صورت اعلام فسخ نیز به نتیجه ای نمیرسید

سلام
به نظر می رسد بخشی از ثمن پرداخت و بخشی دیگر پرداخت نشده و نفت زمان زیادی گذشته است لذا شما فقط می توانید ثمن باقی مانده را مطالبه کنید نه فسخ را

با سلام
با توجه به ماده ۳۸۰ قانون مدنی حق استرداد مورد معامله را خواهید داشت. در هر حال باید دادخواست فسخ قرارداد مستند به خیار تفلیس را به دادگاه صالح ارائه نمایید.