مجازات شروع به سرقت چیست؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲,۵۱۷ #35781279

با سلام بنده یک قفس نزد یک بنگاهی به امانت گذاشته بودم ولی ایشان چون قصد پس دادن آن را نداشت امروز و فردا میکرد تا اینکه بعد از یک هفته به ایشان گفتم گرویی چیزی بده تا بدانم قفس مرا میدهی ولی ایشان جواب نداد و بنده یک سماور کوچک تزیینی که داخل مغازه بود را برداشتم و گفتم قفس مرا میدهی و من سماورت را میدهم ولی ایشان از یقه من گرفته و من نیز خود را از مغازه بیرون کشیدم ولی ایشان مرا مورد ضرب و جرح قرار داد و تهمت دزدی زد بعد همسایه ها ما را از همدیگر جدا کردند و در حالی که از بینی من خون می آمد به پلیس زنگ زدم بعد از نوشتن گزارش پلیس با مضمون ذیل: شخصی به هویت___ اعلام داشت که به شخصی به هویت ___یک قفس امانتی داده بودم که الان برای بردن قفس مراجعه و ایشان اعلام داشت برو فردا بیا ببر که به همین علت با وی درگیری لفظی پیدا کرده و بنده اقدام به برداشتن سماور کوچک تزیینی از داخل مغازه وی کرده و بعد از این با وی درگیری فیزیکی پیدا کرده و بنده از ناحیه بینی متآلم می باشم که خونریزی دارد و آقای ... اعلام داشتند که وی به مغازه مراجعه و اقدام به عربده کشی و تهدید مینماید.
بنده شکایت کردم ولی در دادسرا با وجود اقرار ایشان به وجود قفس امانتی در نزد ایشان دادیار به او گفت برو شکایت سرقت بکن چون ایشان ادعا کردند که نتوانستند مرا بگیرند و دو نفر مرا گرفته و تحویل ایشان داده اند و دادیار پرسید چطور شد بینی ایشان شکست گفت در سماور به بینی ایشان خورده است در حالی که ایشان با کله از بینی من زدند و گفت آن دو نفر را میشناسی جواب داد نه رهگذر بودند و در حال حاضر برای بنده ابلاغیه ای با عنوان دفاع از اتهام انتسابی شروع به سرقت آمده است و ضامن معتبر هم خواسته است.
آیا اقدام بنده اصلا سرقت محسوب میشود؟
آیا بنده به خاطر این کار زندانی خواهم شد؟
در ضمن من سماور را جلوی چشم پلیس سر جای خود گذاشتم.
قبلا نظر کارشناسان در اینجا این بود که جرمی از جانب بنده رخ نداده است.

مشاوره حقوقی سرقت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بنظر تقاص می آید و جرم سرقت و شروع جرم تلقی نمیگردد .

سلام شما قصد سرقت نداشتی و چون مال شما را پس نمی دادند در عوض درخواست مال دیگری را بعنوان تعهد لفظی داشته اید. اگر طرف شما به جرم سرق شکایت کرده شما هم به جرم ضرب و شتم و فحاشی و خیانت در امانت می توانید از ایشان شکایت کیفری کنید. در خصوص این موضوع بلافاصله شما شاکی شوید و نامه معرفی به پزشکی قانونی در صورت جراحت از ناحیه بینی را از کلانتری مربوطه گرفته و تشکیل پرونده بدهید. نزد قاضی مربوطه جهت دفاعیه عنوان کنید اصلا قصد دزدی نداشتید و اون آقا به شما تهمت سرقت زده و اعاده حیثیت می کنید/.

سلام
شما مرتکب شروع به سرقت نشده اید و با توجه به اظهارات غیرواقع شاکی و شهادت کذب شهود ایشان (با توجه به انچه شما اعلام داشته اید) نهایتا متهم به این ارتکاب جرم شروع به سرقت شده اید و لذا باید اثبات کنید که جهت دریافت قفس به شاکی مراجعه نموده اید که منتهی به حدوث این اتفاقات شده و به هیچ وجه قصد و نیتی برای سرقت نداشته اید.

این امر می تواند شروع به ربودن های غیر مشمول سرقت تلقی گردد. و برخی از محاکم این عمل را تقاص میدانند و جرم نمیشناسند.