با توجه به اینکه حدود سه ماه از اولین ادعاشون گذشته و اقدام قانونی نکرده اند آیا همچنان فسخ نکاح پابرجاست؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۵۶ #35513946

با سلام.
یک سال پیش عقد کردم سه ماه پیش همسرم از دیدن من و وظایف زناشویش سرباز زد یکی دوبار خودش تهدید کرد که مدارکی دارد که من رو به پزشکی قانونی ارجاع می دهد حتی هم در تماسی که اگه توافقی جدا نشید آبروتون رو میبریم. ولی من خواهان روند قانونی مسیر شدم . بعد از تهدید وکیل ،مهریه ام را اجرا گذاشتم و مقدار زیادی ملک و زمین و ماشین توقیف کردم.در حالی که در این یک سال من به مدت چند ماه جدا با ایشون زندگی میکردم و ازاله بکارتم توسط ایشون انجام شده. یک ماه بعد از توقیف اموال ایشون مجددا گفتن طلاق توافقی چون آبروتونو نبرم وگرنه مدارکی مبنی بر عدم باکرگی شما دارم. و بنده همچنان اصرار به طی مسیر قانونی دارم.هرچند که ایشون گفتن من برای تدلیس اقدام میکنم. با توجه به اینکه حدود سه ماه از اولین ادعاشون گذشته و اقدام قانونی نکرده اند آیا همچنان فوری بودن فسخ نکاح پابرجاست؟

مشاوره حقوقی فسخ نکاح
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام در صورتیکه دلیل بر فسخ نکاح داشته باشند باید پس از اطلاع فورا جهت فسخ نکاح بعد از اثبات در دادگاه اقدام نمایند در غیر اینصورت اقدامشان اثری ندارد البته اگر در صورت ادعای ایشان مبنی بر عدم اطلاع از فوریت فسخ نکاح باید در دادگاه ثابت نمایند و از بابت تهمت به باکره نبودنتان شما میتوانید از ایشان به عنوان جرم قذف ( نسبت زنا دادن به دیگری) شکایت کنید و سعی کنید فقط از طریق مراجع قانونی جهت حل و فصل مشکلتان اقدام نمایید

باسلام و ابراز تاثر از مشکل شما
وفق ماده ۱۱۳۱ قانون مدنی، خیار فسخ، فوری است و اگر بعداز اطلاع ،نکاح را فسخ نکند خیارش(اختیارش) ساقط میشود. بشرطیکه هم علم به حق فسخش داشته باشد هم علم به فوریت آن. و تشخیص مدت استفاده از خیار، بستگی دارد به نظر عرف.
و کسیکه ادعای جهل به قانون دارد باید جهلش را اثبات کند.
ضمن تحسین شما بجهت پایبندی به طی طرق قانونی، میتوانید به ایشان درعین احترام اعلام کنید که "نسبت زنا دادن به کسی"، جرم "قذف" است. و مجازات آن وفق ماده ۲۵۰ قاون مجازات اسلامی، ۸۰ ضربه شلاق است.
و بفرمایید هر ادعایی دارد در دادگاه مطرح نماید تا شما مستدلا در محکمه از خود دفاع، و در صورت نیاز ،شکایت متقابل طرح نمایید.
موید باشید

با توجه به فرمایشات شما و فوری بودن خیار فسخ، ادعایش بار حقوقی نخواهد داشت.