امکانش هست شرط ضمن عقدی مبنی بر اینکه این اقا حق نداره مانع از اشتغال من بشه، به عقد نکاح اضافه کرد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱۹۴ #35350462

سلام وقت بخیر و خسته نباشید
من یه سوالی داشتم، من حدود پونزده سال پیش ازدواج کردم، زمانی که ازدواج کردم خانه دار بودم ولی الان بعد پونزده سال میخوام شاغل شم. همسرم اعلام رضایت کرده ولی با توجه به شناختی که ازش دارم، احتمال میدم بعد چند مدت مانع از کار کردن من بشه. شرط ضمن عقدی در این خصوص در عقد نکاح ما وجود نداره.
سوال من اینه که امکانش هست شرط ضمن عقدی مبنی بر اینکه این اقا حق نداره مانع از اشتغال من بشه، به عقد نکاح اضافه کرد؟ یا راه حل دیگه ای برای این مسئله وجود داره؟

مشاوره حقوقی خانواده
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اولا این آقا نگویید
بگین شوهرم
دوما اگر برای اشتغالت رضایت داده دیگه مشگلی نداری
درثانی برخلاف نوشته ها در کتابها شوهر هر زمان می تواند بهردلیل و بهانه ای می تواند مانع اشتغال همسرش بشود
پس سعی کنید با تفاهم به هدفت برسی

ب عقد حق اضافه کردن ندارند و اگر شغل مانع از وظایف زوجیت و مخالف مصالح خانواده باشد حق درخواست منع از دادگاه را دارند

با درود اصولا بدون ذکر چیزی نمی‌تواند مانع اشتغال شما شود مگر آن شغل منافی با مصلحت زندگی شما باشد که اکثر شغل ها چنین نیست و مشکلی ندارند.

درود بر شما، حتی در صورت وجود نیز، چنانچه شغل شما منافی مصالح خانواده و خلاف حیثیت شما یا زوج باشد، ایشان میتوانند شما را از اشتغال منع کنند.

با سلام در خانواده ایرانی به تعبیر قانون مدنی ریاست خانواده از خصائص شوهر است و از نتایج این ریاست آن است که شوهر می تواند زن را از اشتغال به شغلی که مخالف آداب زندگی است منع نماید اما باید بر این عقیده بود که چنین اختیاری که شوهر دارد صرفا برای حسن اداره زندگی است و نمی تواند از آن سوء استفاده نماید و به تعبیر اصل ۴۰ قانون اساسی هیچ کس نمی تواند اعمال حق خود را سبب اضرار به دیگری نماید این جاست که این اقتداری که قانون به مرد داده است رنگ می بازد و اگر از آن صرف نظر کند دیگر نمی تواند به آن چنگ ورزد. بنابراین شما می توانید طی یک اقرار رسمی یا هر سند دیگری که بهتر است رسمی و در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شده باشد، سلب این حق را از وی بخواهید و با خیال راحت به شغل مورد علاقه خویش بپردازید مشروط بر آنکه شغل شما به کیان خانواده صدمه نزند.

اگر شغل شما منافی مصلحت خانواده و زندگی مشترک باشد شوهر شما میتواند مانع از اشتغال شما شود و شوهر باید این موضوع را اثبات کند.

سلام شما بعنوان یک زن این حق را دارید که شاغل شوید و نیازی به اذن همسر خود ندارید مگر اینکه شغل شما منافی مصالح خانواده باشد که همسرتان در اینصورت می تواند دادخواست منع اشتغال شما را بدهد که دادگاه در صورت اینکه شغل شما منافی ... باشد حکم بر منع اشتغال شما صادر میکند.