اگر اموالی که برای هر فرد معلوم کرده به نسبت مساوی نباشند ثلث اموال که نافذ است بین افراد تقسیم می شود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۱۷ #35082324

اگر متوفی
اموالی را به بعضی از فرزندان داده باشد ولی بیشتر از ثلث اموال باشد با توجه به عدم رضایت دیگر وراث طبق قانون تا ثلث اموال نافذ است حال سوال من این است که اگر اموالی که برای هر فرد معلوم کرده به نسبت مساوی نباشند ثلث اموال که نافذ است را بصورت تناسبی بین افراد مشخص شده تقسیم می شود؟
یعنی کل اموال را که به اشخاص ذکر شده داده را حساب می کنیم و بعد به نسبت ارزش آنها تناسب سهم هر شخص را مشخص و این تناسب را در ثلثی که نافذ است اعمال میکنیم؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام اگر وراث راضی به تقسیم نشوند دادگاه حکم بر فروش ماترک و ابتدا تقسیم به نسبت مورد وصیت و سپس ارث صادر می نماید.

ثلث اموال در وصیت مورد تاکید و مازاد آن مورد تنفیذ دیگر وراث است، تقسیم مال بین فرزندان در زمان حیات وصیت نیست و مستثنی از قاعده فوق است.