آیا حکم غیابی قابل واخواهی، تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی است؟

پرسیده شده
۱۸ پاسخ ۶۲۱ #35035154

با سلام خدمت اعضای محترم
عرض شود که بنده و برادرهایم و خواهرم از همدیگر به دلیل ماترک پدری شکایت کرده بودیم در اثر اشتباه یا تبانی کارشناس دادگستری زمین خریداری شده ام از یک شخص ثالث داخل ماترک پدری افتاده و خلع ید شده است و رای در دادگاه تجدید نظر نیز قطعی شده و در اجرای احکام نیز حکم اجرا گردیده است قبلا هم دادنامه تقسیم ماترک و همچنین دادنامه تسهیم و فروش ماترک برای همان زمین خریداری شده از شخص ثالث که مبایعه نامه هم دارم به ضرر من صادر شده است ولی من بعد از ۱۵ سال شکایت تازه متوجه موضوع خلع ید زمینم خریداری شده از شخص ثالث شده ام بنده بطرفیت وراث مرحوم شخص ثالث دعوای اثبات وقوع بیع داده ام و رای بدوی به نفع من صادر شده و صحت و اصالت مبایعه نامه به انضمام کروکی کارشناس برای زمین خلع ید شده تایید گردیده الان میخواهم اعاده دادرسی بدهم تا زمینم از ماترک پدری خارج گردد در رای صادره اثبات وقوع بیع که به نفع من صادر گردیده اینطور قید شده که : رای صادره نسبت به خواندگان ردیفهای ۲ و ۳ غیابی و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه و نسبت به سایرین حضوری محسوب و سپس ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در محاکم محترم تجدید نظر استان مازندران می باشد سوال بنده اینست که ۱. آیا دادگاه بدوی، حق تجدید نظر خواهی را از خواندگان ردیفهای ۲ و ۳ ساقط نموده است یا فقط حق واخواهی دارند؟ چون نوشته نسبت به سایرین حضوری محسوب عبارت کلمه سایرین را قید نموده است ۲. آیا احتمال دارد مهلت اعاده دادرسی بنده منقضی شود یا خواندگان ردیف ۲ و ۳ هم حق تجدید نظر خواهی را دارند؟ چون ترسم از اینست که مهلت اعاده دادرسی بنده منقضی شود؟ عذرخواهی میکنم که متن سوال بنده طولانی شد ممنون و تشکر فراوان از بذل توجهتان و پاسخ به سوال بنده🙏🙏

مشاوره حقوقی ملکی
۱۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود حکم غیابی بله قابل واخواهی است و در فرجه مقرر قابل تجدیدنظرخواهی است

با سلام، خواندگان غیابی با توجه به غیرمالی بودن دعوا علاوه بر حق واخواهی پس از اتمام مهلت واخواهی یا با امکان اسقاط واخواهی در مهلت ۴۰ روز از تاریخ ابلاغ رای حق تجدیدنظرخواهی از رای را خواهند داشت و در صورت عدم تجدیدنظرخواهی یا تایید رای در دادگاه تجدیدنظر رای صادره قطعی خواهد شد.
البته اعاده دادرسی در مهلت ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ رای قطعی ( تقسیم ماترک) و یا اثبات عدم آگاهی از جهت و عذر موجه ممکن بوده و باید یکی از جهات حصری اعاده دادرسی موجود باشد. در این پرونده می توان به جهات ۱ و ۲ و شاید ۷ مقرر در ماده ۴۲۶ آ.د.م استناد کرد. با توجه به گذشتن مهلت عادی اعاده دادرسی (۱۵ سال) باید عدم اطلاع خودتان را ثابت کنید که با توجه به وقوع بیع توسط خودتان با ثالث و ابلاغ رای و اجرائیه تقسیم ماترک به شما مشکل می باشد. مگر اینکه با توجه به حکم دوم صادر شده، علیه کارشناس شکایت و جعل مفادی وی یا تبانی با طرفین و حیله و تقلب آنها را ثابت کنید که در اینصورت مهلت شما از تاریخ ابلاغ نهایی حکم علیه کارشناس شروع خواهد شد.

حکم غیابی قابل واخواهی است

سلام حکم غیابی قابل واخواهیست و پس از ان رای صادره قابل تجدیدنظرخواهی می باشد

حکم غیابی قابل واخواهی و تجدید نظر خواهی می باشد.

سلام و درود، بله حکم غیابی تا ۲۰روز بعد ابلاغ قابل واخواهی و بعد آن تا ۲۰روز قابل تجدیدنظرخواهی است و اگر اقدامی در این ۴۰روز نگردد حکم قطعی است

با سلام، رای باید قطعی شود تا اجرا گردد پس وقتی حکم غیابی است اول واخواهی و بعد تجدید نظر و بعد سپری شدن مدت ها قابل اجراست