آیا رضا میتواند ملک را به شخص دیگری بفروشد یا مصالحه کند؟

پرسیده شده
۲۲ پاسخ ۳۹۱ #34914987

سلام
در یک صلح نامه ملکی به شخصی صلح شده و بعد از ان قید شده که ان ملک بعد از فوت متعلق به دیگری مثلا فلان شخص میباشد،مثلا فلان زمین مصالحه شد به رضا که بعد از مرگش متعلق به حسین میباشد.اگر ثابت شود که نیت مصالح این بوده که قصد و نیتش این بوده که ان ملک به حسین صلح شود ایا رضا میتواند ملک را به حسین ندهد؟

مشاوره حقوقی اسناد صلح
۲۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام صلح صحیح و امکان اقدام قانونی وجود دارد

با سلام
صلح صحیح است

هر شخصی نسبت به تعهدات خود متعهد است

اثر صلح ایجاد مالکیت متصالح است که وقتی متصالح لباس مالکیت بر تن کرد می تواند هر گونه دخل و تصرفی در مایملک خود بکند مشروط نمودن این اختیار مالک در موعدی معین منع قانونی ندارد مثلا قید شود ظرف ده سال آن را به کسی انتقال ندهد ولی سلب ایشان از نقل نامحدود و فراتر از آن بذل یا انتقال آن به دیگری در موعدی نامشخص با آثار عقد تعارض دارد یعنی بنظر می آید شرط با مقتضای ذات عقد که انتقال مالکیت است تعارض دارد و احتمال دارد هم شرط و هم عقد باطل گردند

به نظر شرط باطل است ولی مبطل عقد نیست صلحنامه باید بررسی شود

سلام و ارادت
صلح صحیح است ولیکن شرط باطل است .

عقد صلح صحیح است لاکن شرط مندرج در عقد باطل است