خودروی صفر کیلومتری که در لحظه تحویل نقص در سپر دارد، به استناد کدام قانون میتوان ادعای خسارت کرد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۲۳ #34821987

با سلام
وقتی خودرو صفر کیلومتر را در لحظه تحویل بعلت نقص تحویل گرفته نشود، به استناد کدام قانون میتوان ادعای خسارت کرد؟
زیرا سازمان صنایع و معادن، بند ۱۷ و ۱۸ قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو را در مورد خودرویی میداند که از مشتری از خارج نمایندگی به نمایندگی جهت رفع نقص تحویل داده، بعبارتی میگویند مواد ۱۷, ۱۸ در رابطه با خودرو صفر کیلومتر دارای نقص کاربرد نداشته و خسارت توقف نمی‌دهند.لازم به ذکر است بند ۹ قانون مذکور خودروساز را ملزم به تحویل خودرو سالم کرده است.در هر صورت خودرو ساز (ایران خودرو) ۱۲۰ روز جهت تعیین تکلیف خودرو که خسارت را چه کسی باید پرداخت کند(شرکت، نمایندگی، پیمانکار حمل) معطل نگه داشته و حاضر به پرداخت خسارات نیست.
لحظه ورود خودرو ۲۹ بهمن ۹۷ بوده که همان لحظه متوجه رنگ شدگی سپر شدم و به ۰۹۶۴۴۰ اعلام کردم، و تحویل خودرو ب من ۳۰ خرداد ۹۸ بوده! خودرو در سال ۹۸ با مدل ۹۷ تحویل گردیده است.

لطفا واضح راهنمایی بفرمایید.

مشاوره حقوقی قراردادها
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیار عیب امکان فسخ معامله را برای خریدار به جهت وجود نقص و عیب در کالای معامله شده فراهم ‌می‌نماید.

درود میتوانستید طبق ماده ۴۲۲ و ۴۲۳ قانون مدنی دادخواست فسخ به لحاظ خیار عیب طرح کنید به شرطی که اثبات کنید عیب مورد ادعا در زمان عقد و تحویل وجود داشته و مخفی بوده است. و یا اینکه مختار هستید در مبیع معیوب را با اخذ ارش و خسارت قبول نمایید.