کلا در پرونده های بدهی تضامنی اگر یک نفر اعسار دهد و پرداخت بدهی را قبول کند که قسطی بدهد آیا به بقیه بدهکاران پرونده دیگر کاری ندارند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲,۱۶۳ #34534064

چکی از پدرم چند سال پیش برگشت خورد و من پشت انرا بعنوان ضامن امضا کرده بودم . حال طلبکار شکایت کرده و من اعسار زده ام و با او سازش کردم ماهانه مبلغی را به او بپردازم .
۲ سوال دارم :
۱- در این شرایط ایا او باز هم میتواند پدرم را جلب کند ؟
۲- کلا در پرونده های بدهی تضامنی اگر یک نفر اعسار دهد و پرداخت بدهی را قبول کند که قسطی بدهد ایا به بقیه بدهکاران پرونده دیگر کاری ندارند ؟
متشکرم

مشاوره حقوقی چک
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
با توجه به مسئولیت تضامنی شما، ایشان می توانند علیه پدر شما نیز اقدام نمایند و ایشان را ینز محکوم نمایند

بستگی به مفاد متن سازش دارد .‌اگر شما کل بدهی را توافق کردید مسئولیت و جلب پدر منتفی است

سلام
۱- خیر ایشان امکان جلب پدرتان را ندارند
۲-مسئله "پرداخت مبلغ" است، "نه پرداخت از جانب چه کسی"

اگر فقط از شما بعنوان ظهر نویس شکایت کرده باشد که دراین صورت برای پدر شما حکم جلب صادر نخواهد شد چون طرف دعوی قرار نگرفته لذا با فرض اینکه از هر دو نفرشکایت کرده باشد بدلیل تضامنی بودن هر کدام که مبلغ چک را پرداخت نماید ویا توافق نماید که اقساط پرداخت نماید دیگر نمیتواند به نفر دوم رجوع نماید