اختیارات حق استفاده از فضای مشاعات ساختمان تا چه حد است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۳۶ #34511514

با سلام
در قسمتی از فضای مشاع ساختمان ( فضای زیر راه پله ) محل مخصوص قرار دادن پمپ آب خانگی تعبیه شده با انشعابات آب هر واحد به صورت جداگانه. ۲ واحد از ساختمان به علت کم فشاری آب اقدام به تعبیه پمپ و مخزن آب از واحد خود کرده اند و محل مربوطه را به علت مسائل امنیتی با چهارچوب فلزی و قفل محافظت می کنند. که با مخالفت یکی از واحد ها مبنی بر استفاده اختصاصی از مشاعات روبرو شده و مدعی برداشتن چهار چوب های فلزی و قفل شده است.
ادعای کدام طرف مستدل و قانونی است؟

مشاوره حقوقی قوانین آپارتمان ها
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در این خصوص به نظر می رسد دو طرف تا حدودی ذی حق و ذینفع اند از طرفی داشتن پمپ آب و چهارچوب فلزی محافظ آن لازم و ضروری ست از طرفی سایر مالکین هم حق دارند در خصوص مشاعات تصمیم بگیرند در این خصوص چنانچه اختلاف با سازش حل و فصل نگردید با تقدیم دادخواست به شورای حل اختلاف یا دادگاه فصل الخطاب خواهد بود.

سلام
طبق نص قانون تصرف در قسمت های مشاعی نیازمند رضایت سایر مالکین است مگر اینکه عرف منطقه طوری بوده باشد که به علت افت شدید فشار اب و نیر با توجه به اهمیت تامین اب شرب منزل که از ضروریات می باشد متصرفین حق تعبیه پمپ داشته باشند، اما در خصوص نصب حفاظ به نظر با توجه به اینکه نصب حفاظ در موارد خاصی مانند نیاز به تعمیر پمپ اصلی، مانع دسترسی سایر ساکنین به آن محل می شود امری است غیرقانونی است

بسمه تعالی : فرض سوال حضرتعالی و نسبت به مشکل فشار آب وبا توجه به ضروری بودن ،آب شرب و همچنین برابر فرمایش حضرتعالی مکان مذکور اصولا قسمت مخصوص برای تاسیسات میباشد لذا افرادی که تعبیه موتور تقویت کننده کرده اند متصور بر حق اند

استفاده اختصاصی ازمشاعات بدون اجازه دیگران ممنوع است

سلام دوست گرامی
وفق مقررات قانون تملک آپارتمان ها و آیین نامه آن تاسیسات مربوط به آب و موارد مشابه جز مشاعات محسوب می شوند و اگر استفاده از پمپ عرفا در آن محل رایج است نمی توان آنها را از این عمل منع نمود و آن نیز جز مشاعات عمومی محسوب می گردد و استفاده آنها از قسمت مشاع برای تامین آب ضروری و همه همسایه ها باید بدان احترام بگذارند