فروش اموال غیر منقول شرکت سهامی خاص امکانپذیر میباشد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴,۰۲۳ #34457642

سلام،
آیا مدیر عامل میتواند اموال غیر منغول شرکت را به خود یا سهامداران بفروشد یا خیر؟

مشاوره حقوقی تغییرات شرکت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود بر شما ،دوست گرامی در این خصوص بدوا بایستی اساسنامه شرکت بررسی شود.

با درود بستگی به اساس‌نامه شرکت دارد

با سلام
اولا معامله شرکت با مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره مشمول ماده ۱۲۹ اصلاحیه قانون تجارت بوده و معاملات با اشخاص وابسته با اجازه هیئت مدیره و تصویب مجمع معتبر خواهد بود البته طبق ماده ۱۳۰ اصلاحیه معامله مزبور در صورت عدم تصویب مجمع در مقابل اشخاص ثالث معتبر خواهد بود لیکن در خصوص معاملات اموال غیر منقول در صورت دسترسی به اساسنامه شرکت قسمت وظایف و اختیارات مدیر عامل و هیئت مدیره را مطالعه بفرمایید در صورتیکه فروش اموال غیر منقول را پیش بینی کرده باشه باید طبق آن عمل گردد و در رویه جاری اینگونه معاملات با تصویب هیئت مدیره است و بعضا در صورت پیش بینی در اساسنامه شرکت معملات مزبور نیاز به تصویب مجمع عمومی است. در هر صورت باید طبق اساسنامه عمل گردد.

سلام. باید اساسنامه شرکت بررسی شود. دادگاهها می گویند که مدیرعامل چنین حقی را ندارد فقط اختیاراتی که دارد آن است که می تواند اسناد تعهدآور را از قبیل بروات و سفته وچک را امضاء کند اما اگر بخواهد اموال منقول یا غیرمنقول شرکت را بفروش برساند تصمیم گیری باهیات مدیره است و به او (مدیرعامل ) چنین اختیاری تفویض نشده است و بعد یک جمله هم اضافه می کنند که فروش مال غیرمنقول موجب کاهش یا افزایش سرمایه شرکت می شود و طبق قانون تجارت در مورد افزایش سرمایه شرکت تصمیم گیری فقط با هیات مدیره است. نطر مخالفی هم وجود دارد که اگر فروش باعث افزایش یا کاهش سرمایه شرکت نشود، مدیرعامل حسب ماده ۱۱۸ قانون تجارت کلیه اختیارات لازمه را داراست.