با این شرایط امکان استفاده از بیمه بیکاری رو دارم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۰۱ #34218239

سلام
من حدود ۸ سال سابقه بیمه در دو سه تا شرکت رو دارم، باردار بودم که شرکتی که قبلا کار میکردم کلا تعطیل شد ولی تونستم از ۱ بهمن ۹۷ کار پیدا کنم و مشغول به کار شدم و ۲۹ اردیبهشت ۹۸ زایمان کردم، تا روز آخر هم سر کار بودم و بعد از آن ۹ ماه از بیمه مرخصی زایمان استفاده کردم و قاعدتا باید ۲۹ بهمن ۹۸ به سرکار بازمیگشتم که مشکلی پیش آمد و با هماهنگی کارفرما ۱ اسفند ۹۸ به کارم برگشتم و کارم رو ادامه دادم، منتها دو روز این وسط بیمه ام رد نشد.
تا این ماه که به دلیل مشکلات مالی شرکت از کار بیکارم کردند و قراردادم رو دیگه تمدید نکردند
بازم ممنون از اینکه وقت میزارین و پاسخ میدین.

مشاوره حقوقی قانون بیمه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
از نظر قانون بیکاری، بیکار کسی است که بدون میل و اراده خود بیکار شده و در حال حاضر آماده به کار باشد.و به این نکته توجه داشته باشید که بیکاری از طریق ترک شغل یا استعفا شامل بیمه بیکاری نمی شود.
شرایط تعلق گرفتن بیمه بیکاری به افراد :
افرادی که حداقل ۶ ماه سابقه بیمه تامین اجتماعی دارند.
افرادی که به صورت غیرارادی بیکار شده‌اند.
شخصی که بر اثر حوادثی مانند آتش‌سوزی، سیل و یا زلزله بیکار شده است، نیاز به داشتن سوابق بیمه‌ای نداشته و بیمه بیکاری به او تعلق می‌گیرد.
افرادی که در زمره صاحبان حرفه و مشاغل آزاد و بیمه شدگان اختیاری نباشند.
تبعه کشورهای دیگر نباشند.
مستمری بگیر بازنشسته و یا از کارافتاده کلی نباشند.
یک سال قرارداد کار با پرداخت حق بیمه داشته باشند.
افرادی که از شرکت در کلاس‌های آموزشی و کارآموزی که سازمان تامین اجتماعی برای شغل پیشنهاد می‌کند خودداری کرده‌اند.
کارگران فصلی در صورتی که صرفا در اثنای فصل کار اخراج گردیده و بیکاری آنها غیرارادی تشخیص داده شود مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری خواهند بود.
افراد شاغل در کارهایی که ماهیت آن جنبه دائمی دارد و براساس قرارداد کار در مدت معینی مشغول کار بوده‌اند. با تشخیص واحدهای تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، در صورتی که در پایان قرارداد بیکار شوند و در آخرین کارگاه حداقل یک سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند، مورد حمایت قرارگرفته و مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری خواهند شد.
چنانچه بیمه‌شده‌ای حداکثر ظرف مدت دوماه پس از طی دوران سربازی به محل کار خود بازگردد ولی کارفرما از به‌کارگیری مجدد او خودداری کند، با احراز سایر شرایط می‌تواند از مقرری بیمه بیکاری استفاده کند.
بنابریان شما می توانید درخواست بیمه بیکاری بنمایید و الان به خاطر شرایط حادث بر کشورمان ( کرونا ) ثبت درخواست بیمه بیکاری به صورت اینترنتی انجام می شود و مابقی مراحل برای شما طی پبامک ارسال می شود .