رای دادگاه در ارتباط با شرب خمر چه خواهد بود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱,۱۰۹ #34099825

سلام وقت بخیر و خسته نباشید
همسر من با ماموران بسیج درگیر شدن و اسپری فلفل به همسرم زدن و با کتک کاری ایشون رو به کلانتری بردن و اونجا گفتن همسرم ۱ و نیم لیتر مشروب داشته که تست الکلی هم گویا گرفتن که مثبت بوده در صورتی که مصرفی نداشتن، همسرم منکر شدن و یک شب بازداشت بودن، ماشین هم جریمه شده و پارکینگ هست و گواهینامه هم برای ۶ ماه ضبط شده، هنوز رای نهایی صادر نشده ولی همسرم منکر شدن همه جا، بنظرتون رای نهایی دادگاه چی هست؟ با توجه به اینکه همسرم راننده اسنپ هستن و خرج و مخارج ما از اون طریق درمیاد آیا میشه برای گواهینامه و ماشین اقدامی کرد؟

مشاوره حقوقی شرب خمر
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با عرض ادب و احترام
به استحضار حضرتعالی می رساند که
مصرف خمر و در اصطلاح شرب خمر ( اصطلاحا شراب‌خواری ) متشکل از دو کلمه‌ی شرب (به معنی نوشیدن) و خمر( به معنی مایع مست کننده) می‌باشد. پس واضح است که مقصود از شرب خمر نوشیدن مشروبات الکلی است.
ماده‌ی ۲۶۴ قانون مجازات اسلامی: مصرف مسکر از قبیل خوردن، تزریق و تدخین آن کم باشد‌یا زیاد، جامد باشد‌یا مایع، مست کند‌یا نکند، خالص باشد‌یا مخلوط به‌گونه‌ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد است.
حد به معنی مجازاتی است که میزان و کیفیت آن در شرع اسلام مشخص و معین شده باشد. شرب خمر‌ یک مجازات حدی محسوب می‌شود.
بنابراین در قرآن نوع مجازات و کیفیت آن برای فعل شرب خمر معین گردیده است.
فقهای شیعی خوردن مسکرات را موجب حد دانسته اند. اما در ماده ۲۶۴ قانون مجازات اسلامی‌مصوب ۱۳۹۲ تزریق و تدخین نیز مشمول حد دانسته شده اند. بنا بر این اختلاف حکم در رابطه با تدخیر و تزریق با استفاده از قاعده درء اعمال حد صورت نمی‌پذیرد.
قاعده درء چیست؟
این قاعده به این معناست که هرگاه در رابطه با ارتکاب جرم موجب حد تردید وجود داشته باشد اصل را بر عدم ارتکاب می‌گیرند و حد اجرا نخواهد گشت. بر این اساس اگر قاضی نسبت به اعمال جرم موجب حق‌یقین نداشته باشد حکمی‌در رابطه با آن صادر نمی‌کند.
حد ذکر شده برای شرب خمر ۸۰ ضربه شلاق است. مطابق با قانون خوردن آبجو و مسکر چه موجب مستی شود و چه نشود مشمول اجرای حد است
آیا بطور کلی تخفیف مجازات در جرم شرب خمر اعمال می شود؟
در جرایم تعزیری درجه شش و هفت وهشت چنانچه فرد توبه کند و برای قاضی دادگاه محرز شود که مرتکب پشیمان است قاضی دادگاه می تواند مقررات به تخفیف مجازات را اعمال کند.توبه در جرایمی که دارای مجازت حدی است اگر قبل از اثبات صورت گیرد باعث تخفیف در مجازات می شود. البته باید خاطر نشان کرد این تخفیف در جرایم حدی شامل جرم قذف نمی شود زیرا این جرم حق الناس بوده و توبه نمی تواند از مجازات آن کم کند.
با توجه به مثبت بودن تست از همسرتان ، گزینه توبه موجبات تخفیف خواهد شد و دربسیاری موارد و با توجه به مونث بودن متهم ،باعث سقوط اجرای حکم شلاق خواهد شد و الحمدالله با شناختی که اینجانب از قضات محترم دارم این امر بر همسر شما تحقق پیدا خواهد کرد و همچنین موجبات رفع توقیف وسیله نقلیه خواهد شد.
با نهایت امتنان و تشکر
دکتر حشمدار