مطالبه نفقه و استرداد جهیزیه زوجه در ایام عقد، چگونه امکانپذیر است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۹۲۸ #33862468

۱۸ ماهه عقد کردیم
زوجه هستم و باکره دادخواست مهریه دادم و همسرم محکوم شده همسرم دادخواست فسخ نکاح داده و می گه ازدواج قبلیمو ازش مخفی کردم و فریبش دادم ولی اینطور نبوده و اطلاع داشتن هفته دیگه جلسه رسیدگی به فسخ نکاحه
*در این شرایط می تونم مطالبه نفقه ۱۸ ماه عقدو کنم؟
*جهیزیم یه ساله توی خونه پدر همسرمه می خوام پس بگیرم ازشون، می تونم؟
لطفا راهنمایی کنید که دو مورد بالا رو از کجا باید شروع کنم
*با ادعای زوج دادخواست فسخ نکاح رای میاره؟

مشاوره حقوقی خانواده
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
شرط پرداخت نفقه به زوجه، عقد نکاح است و نه زندگی مشترک، یعنی چنانچه زوجین زندگی مشترک را آغاز ننموده باشند باز هم زوج مکلف به پرداخت نفقه است.
درخصوص استرداد جهیزیه نیز بر اساس لیست سیاهه ویا شهادت شهود میتوانید مسترد نمایید

از طریق دادگاه خانواده میتوانید برای مطالبه نفقه معوقه و استرداد جهیزیه اقدام کنید به دلیل اینکه این موارد از صلاحیت ذاتی دادگاه خانواده است. لذا برای ثبت دادخواست از طریق دفاتر خدمات قضایی الکترونیک میتوانید اقدام کنید.

سلام
به نظر امکان فسخ نکاح ندارد
امکان استرداد جهیزیه را نیز دارید
همچنین می توانید نسبت به مطالبه نفقه اقدام نمایید

فسخ نکاح ممکن نیست، جهیزیه را میتوانید مطالبه کنید .

داخواست فسخ نکاح رد میشود
۱۸ ماه نفقه رامطالبه کنید

موارد فسخ نکاح با تدلیس در ازدواج متفاوت است، تدلیس در ازدواج مجوز فسخ نیست.
به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه بفرمایید و دادخواست مطالبه نفقه و استرداد جهیزیه را مطرح کنید.
اگر لیست جهیزیه در زمان بردن جهیزیه تهیه نشده است تهیه کنید و چند نفر بعنوان شهود لیست را امضاکنند و ضمیمه پرونده کنید.