آیا به غیر از مالک زمین شخص ثالثی که حق انتفاع از ملک را دارد میتواند تقاضای اخذ مجوز چاه کشاورزی را نماید؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۵۷۱ #33677619

سلام خدمت اعضای محترم گروه بنیاد وکلا
عرض کنم محضر مبارکتان که پدر بنده در حدود ۱۰ سال قبل زمین کشاورزی را در بنگاه معاملاتی املاک به غیر از حق انتفاع ملک به اسم من انتقال داده است و در سال ۹۸ در همان زمین کشاورزی تقاضای صدور پروانه بهره‌برداری از چاههای کشاورزی را نمودیم ۹۸ و جهت اخذ پروانه چاه کشاورزی پرونده ای را در اداره امور آب به اسم پدرم ثبت کرده ایم ولی در واقع ملک به اسم بنده می باشد پدرم در حال حاضر در زمین بنده هیچ حق مالکیتی ندارد فقط حق انتفاع دارد الان پروانه بهره برداری در اداره امور آب نیز به اسم پدرم ثبت گردیده است و مجوز بهره برداری نیز صادر شده است ولی الان پدرم می خواهد پروانه چاه کشاورزی را به اسم بنده انتقال بدهد ولی تاریخ تشکیل و تکمیل پرونده چاه کشاورزی با تاریخ مبایعه نامه اینجانب مغایرت دارد الان اگر پدرم بخواهد پروانه چاه را به اسم من انتقال بدهد در کمیسیون امور آب به تاریخ مبایعه نامه اینجانب گیر نمی دهند و نمیگویند۱. چرا پدر شما با وجود اینکه مالک زمین نبوده تقاضای اخذ پروانه نموده است و مجوز غیر قانونی گرفته؟ تاریخ تشکیل پرونده چاه کشاورزی سال ۹۸ و تاریخ مبایعه نامه من سال ۹۰ میباشد و حتی من به پدرم ۹ سال قبل یه نوشته ای دادم که میتواند تا موقعی که در قید حیات است از محصول زمین استفاده کند و من حق استفاده از محصول را نخواهم داشت ولی در واقع مالک زمین بنده میباشم نه پدرم بلکه پدرم حق انتفاع از محصول زمین من را دارد به نظر شما بزرگواران بنده چطوری مشکل خودم را راجع به این موضوع حل کنم؟ممنون از اینکه وقت گرانبهایتان را در اختیار پاسخ به سوال بنده حقیر می گذارید ممنونم

مشاوره حقوقی ملکی
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام و درود بله ایشان هم می تواند ‌تقاضای مجوز داشته باشد.

بله با توجه به اینکه انتفاع از زمین نیاز به آب دارد لذا ایشان هم می تواند تقاضای مجوز داشته باشد

سلام ایشان هم میتواند با توجه به سوال شما اقدام نمایید موفق باشید

سلام .با توجه به اینکه ایشان دارای حق انتفاع بودند امکان درخواست بهره برداری چاه از جهاد کشاورزی مانعی ندارد جهت اطمینان در مبایعه نامه امکان درخواست مجوز چاه را اضافه کنید

درود بر شما
با عنایت به وجود حق انتفاع از زمین کشاورزی که برخورداری از آب از ضروریات آن است ایرادی وارد نیست.
ضمن اینکه توصیه می شود برای موارد مشابه آینده و پیشگیری از بروز مشکلات احتمالی ، متممی در خصوص اختیار پدر به نمایندگی از شمادر خصوص همه موارد لازم جهت انتفاع و بهره برداری به قراردادتان افزوده و یا طی وکالتنامه رسمی به ایشان اختیار دهید

مانعی ندارد ومشکلی پیش نمیاید

درود
برای انتفاع از زمین به آب نیاز است بنابراین امکان دریافت مجوز از سوی منتفع وجود داشته است.