سوال من اینه که این تعریف این خونه معمولی و در حد عرف یعنی چی؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۳۳۵ #33529064

سلام وقت بخیر. بر اساس قانون گفته شده که یه خونه معمولی و در حد عرف حق مرده و جز مستثنیات دین محسوب میشه یعنی زن نمیتونه برای مهریه روی اون دست بذاره.
یعنی مثلا یه واحد اپارتمان ۷۰ متری و یه واحد اپارتمان ۱۲۰ متری هر دو متعارف محسوب میشن و جز مستثنیات در نظر گرفته میشن؟ یا مثلا منطقه ای که خونه توی اون واقع شده روی متعارف محسوب شدن خونه تاثیر داره؟
منظور از این متعارف چیه؟
ممنون

مشاوره حقوقی مهریه
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
یک منزل برای سکونت جزء مستثنیات محسوب می شود و‌با توجه به موقعیت اجتماعی و ... مرد تشخیص مطابق با عرف داده می شود.گاهی مرد می تواند خانه ۱۲۰ متری رو بفروشد و در متراژ ۷۰ متری زندگی کند و در این حد برایش کفایت می کند و مشکلی با این متراژ ندارد.

سلام
یک منزل مستثنیات دین تلقی شده و قابل توقیف نمی باشد.

یک منزل جز مستثنیات دین محسوب می گردد.

بادرودوسلام منزل متناسب با شان مستثنیات دین تلقی و محسوب می شودو قابل توقیف نمی باشد.

سلام بستگی به موقعیت شغلی و اجتماعی و خانواده فرد دارد که معمولا درشان و عرف را در نظر میگیرن

با سلام دوست عزیز عرف و متناسب با شان به طور اختصاصی در مورد هر مرد مورد بررسی قرار میگیره گاهی هم ممکنه برای فردی خانه ۷۰ متری یا ۱۲۰ متری متناسب شان نباشه و بزرگ باشه اما رویه بر این است که عموما خانه های زیر ۱۵۰ متر رو متناسب با عرف و شان میدانند

با سلام
بستگی به فاکتورهای زیادی ازجمله شغل ، درآمد ، شان ومنزلت اجتماعی مرد در جامعه داره
منطقه و محله سکونت هم همینطور .