آیا با وجود اینکه بنده ۱۰ درصد باقی ثمن رو باید در محضر در تاریخ مقرر در مبایعه نامه به فروشنده می دادم و ایشان در دفترخانه حاضر نشده و گواهی عدم حضور ایشون رو دارم می تونه معامله رو یکطرفه فسخ کند؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۲۶۷ #33494426

باسلام
بنده ملکی رو خریداری کردم و در تاریخ تنظیم سند فروشنده در دفترخانه حاضر نشد و من گواهی عدم حضور گرفتم و تا کنون ۹۰ درصد ثمن معامله رو پرداخت کردم الان که سند حاضر شده فروشنده حاضر به پرداخت خسارت وجه التزام نیست و من شکایت کردم و ایشون هم برای من اظهارنامه دادن که میخواد یکطرفه قرارداد رو به دلیل عدم پرداخت ثمن از طرف بنده فسخ کند. در مبایعه نامه شرط شده که در صورت پاس نشدن هر یک از چک های خریدار معامله یکطرفه فسخ می باشد.
حال سوال بنده این هست که آیا با وجود اینکه بنده ۱۰ درصد باقی ثمن رو باید در محضر در تاریخ مقرر در مبایعه نامه به فروشنده می دادم و ایشان در دفترخانه حاضر نشده و گواهی عدم حضور ایشون رو دارم می تونه با وجود این شرط معامله رو یکطرفه فسخ کند؟؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام امکان فسخ نمی باشد.

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشید نخیر نمی توانید فسخ کنید . اظهار نامه ای تنطیم و ارسال نمایید .

خیر نمی‌تواند فسخ کند ایشان خودش موجب زیان بخود شده . میتوانید دادخواست الزام بتنظیم و انتقال رسمی بدهید . در این مورد با احدی از متخصصین حاضر مشاوره نمایید

خیر ایشان متعهد به انجام موضوع قرارداد خواهد بود و نمی توانند قرارداد را فسخ کنند

به نظر نمی‌رسد با این اوصاف ایشان حق فسخی داشته باشد، میتوانید در اظهارنامه ای جداگانه آمادگی خود جهت پرداخت مابقی ثمن را در دفترخانه و پس از انتقال سند اعلام فرمائید.

درود
خیر چون در موعد مقرر در دفترخانه حاضر نشده اند نمی توانند به استناد عدم دریافت ده درصد فسخ کنند.

باتوجه به توضیحات شما امکان فسخ وجود ندارد زیرا شرط به وقوع نرسیده.شما میتوانید از دادگاه ایشان را با دادخواست الزام به سند بخواهید و مدارک خود را ارائه دهید.