آیا میتوانند همچون ادعایی بکنند و قانون چقدر حق به ایشان میدهد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۲۴ #33081410

باسلام
پدر من دوسال پیش یک واحد آپارتمان واقع در تهران را به من و دو برادر دیگرم فروخته و برای سهم هرکدام از ما مبایعه نامه املاک با سه شاهد تنظیم گردیده است است در مقابل ما نیز تعهد کردیم که پدرمان تا وقتی درقید حیات هستند آپارتمان در اختیار ایشان باشدحالا خواهران ما تقاضای سهم الارث از آپارتمان را دارند و ادعا میکنند که معامله صوری بوده و به جهت تضییع حق ایشان صورت گرفته است و حالا قصد شکایت دارند
آیا میتوانند همچون ادعایی بکنند و قانون چقدر حق به ایشان میدهد در ضمن آپارتمان سند رسمی ندارد و از اول با قولنامه و مبایعه نامه املاک معامله میشده است ممنون میشم راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اصل بر این است که مبایعه نامه منعقده صحیح است و ادعای خواهران شما علی الظاهر متکی به دلیل محکمی نیست

با سلام
در خصوص در خواست که هرکسی می تواند نسبت به آتچه خود را ذینع میداند اقامه دعوی کند اما انچه مهم است اثبات ذینفی است.در مورد یادشده و عنوان تقاضای سهم الارث ،باید عنوان کنم که در خصوص سهم الارث بله میتوانند تقاضا کند مشروط به اینکه شخص فوت کرده باشد و خواهران نیز در زمره وراث حین الفوت قرار گیرند و برای آنها هم نسبت به کل ماترک سهم الارث برابر یک سهم لحاظ خواهد شد.در ادامه اینکه ملک مذکور،که فاقد سند مالکیت می باشد ،باید از طریقی مالکیت را احراز ودر غیر این صورت جزء ماترک متوفی نخواهد بود