اگر محکوم علیه در زمان قانونی اعاده دادرسی نخواد و اجراییه صادر بشه میتونه دوباره جلوی اجرای حکم رو بگیرد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۹۷ #33073920

باسلام
اگر محکوم علیه در زمان قانونی اعاده دادرسی نخواد و اجراییه صادر بشه میتونه دوباره بهونه بیاره جلوی اجرای حکم رو بگیره؟ چون طرفم کلا بیمار روحیه میخواد اطاله کنه وقتمو

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
پس از قطعیت،امکان اعاده دادرسی مگر در موارد خاص وجود نخواهد داشت

با سلام و احترام

آیین دادرسی مدنی
ماده ۴۲۶ - نسبت به احکامی که قطعیت یافته ممکن است به جهات ذیل درخواست اعاده دادرسی شود:
۱ - موضوع حکم مورد، ادعای خواهان نبوده باشد.
۲ - حکم به میزان بیشتر از خواسته صادر شده باشد.
۳ - وجود تضاد در مفاد یک حکم که ناشی از استناد به اصول یا به مواد متضاد باشد.
۴ - حکم صادره با حکم دیگری درخصوص همان دعوا و اصحاب آن، که قبلا توسط همان دادگاه صادر شده است متضاد باشد بدون آنکه سبب قانونی موجب این مغایرت باشد.
۵ - طرف مقابل درخواست کننده اعاده دادرسی حیله و تقلبی به کار برده که در حکم دادگاه موثربوده است.
۶ - حکم دادگاه مستند به اسنادی بوده که پس از صدور حکم جعلی بودن آنها ثابت شده باشد،
۷ - پس از صدور حکم، اسناد و مدارکی به دست آید که دلیل حقانیت درخواست کننده اعاده دادرسی باشد و ثابت شود اسناد و مدارک یادشده در جریان دادرسی مکتوم بوده و دراختیارمتقاضی نبوده است.

آیین دادرسی کیفری
ماده ۴۷۴ - درخواست اعاده دادرسی در مورد احکام محکومیت قطعی دادگاه‌ها اعم از آنکه حکم مذکور به اجراءگذاشته شده یا نشده باشد در موارد زیر پذیرفته می‌شود:
الف - کسی به اتهام قتل شخصی محکوم شود و سپس زنده بودن وی محرز گردد.
ب - چند نفر به اتهام ارتکاب جرمی محکوم شوند و ارتکاب آن جرم به‌گونهای باشد که نتوان بیش از یک مرتکب برای آن قائل شد.
پ - شخصی به علت انتساب جرمی محکوم شود و فرد دیگری نیز به موجب حکمی از مرجع قضایی به علت انتساب همان جرم محکوم شده باشد، به طوری که از تعارض و تضاد مفاد دو حکم، بی‌گناهی یکی از آنان احراز گردد.
ت - درباره شخصی به اتهام واحد، احکام متفاوتی صادر شود.
ث - در دادگاه صالح ثابت شود که اسناد جعلی یا شهادت خلاف واقع گواهان، مبنای حکم بوده است.
ج - پس از صدور حکم قطعی، واقعه جدیدی حادث و یا ظاهر یا ادله جدیدی ارائه شود که موجب اثبات بی‌گناهی محکوم‌علیه یا عدم تقصیر وی باشد.
چ - عمل ارتکابی جرم نباشد و یا مجازات مورد حکم بیش از مجازات مقرر قانونی باشد.

موفق باشید.

غیر از بحث اعاده دادرسی در آیین دادرسی مدنی ،اعاده دادرسی در ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری هم پیش بینی شده است که می تواند استفاده کند.

درخواست اعاده دادرسی تنها در شرایط خاصی وجود دارد که محدودیت زمانی نداشته و در هر زمانی که شرایط قانونی مهیا شود قابل درخواست می باشد . البته پذیرش اعاده دادرسی توسط دادگاهها بسیار مشکل است .

با سلام
با اتمام مهلت و قطعیت حکم بجز در موارد خاصی امکان اعادع دادرسی وجود ندارد لذا اگر یکی از این مصادیق اعاده دادرسی وجود داشته باشد می تواند اعاده نماید ولی تقاضای اعاده توقف اجرای حکم را نمیکند مگر اعاده از نظر شکلی پذیرفته شود

با سلام
دادنامه پس از قطعیت به اجرا گذاشته می شود