آیا جریمه دیر کرد به خریدار تعلق میگیره چون خریدار چک هایش برگشت خورده پول نداشت حسابش؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲۶۲ #32124268

سلام. ملکی را فروخته ام در سه طبقه ساختمان مبلغ ۶۷۵ میلیون تومان که یک باب مغازه را تحویل خریدار شده و ۲۰۰ میلیون تومان هم پول داده الباقی پول را ۴۷۰ میلیون تومان را طی دوفقره چک دادن که قرار شد با بلند شدن مستاجر وجه چک پاس شود . حالا مستاجر ملک را تحویل نمیدهد و دوفقره چک هم برگشت عدم موجودی حساب خورده . خریدار رفته شکایت کرده که ملک را تحویل ندادی و جریمه دیر کرد تحویل ملک را هم میخواهد .
۲۰۰ میلیون پول داده که اونم مغازه بهش تحویل داده شده ولی بقیششو نداده تازه یه چیزی هم میخاد . مرسی

مشاوره حقوقی ملکی
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام باید قراردادتوسط وکیل مشاهده شود.

درود بر شما، دوست عزیز در این مورد همه‌چیز بستگی به مفاد قرارداد فی‌مابین خواهد داشت؛ لذا بدون بررسی دقیق آن قرارداد نمی‌توان اظهارنظر دقیق نمود.

اگر در قرارداد ذکر شده بعد از تخلیه مستاجر بنابراین نمیتواند ادعای تاخیر تحویل داشته باشد

با سلام شما می توانید چک ها را برگشت زده و به اجرا بگذارید . جریمه دیرکرد به خریدار تعلق نمی گیرد در صورتیکه شما چک ها را برگشت بزنید.

بهتر است توسط یک وکیل قرارداد روئیت شود تا اظهار نظر دقیق تری صورت گیرد

عقد بیع با امضای قرارداد محقق شده است حتی اگر هیچ پولی هم طرف مقابل پرداخت نکرده باشد معامله واقع شده و خریدار مالک ملک محسوب می شود و فروشنده طلبکار ثمن خواهد بود.مگر اینکه طرفین در مفاد قراردادشان به نحو دیگری توافق نموده باشند.در مورد سوال شما باید به جزئیات قراردادتان نگاه کنید.اگر متعهد شدید که ملک را در موعد مقرر تخلیه کنید تحویل بدهید علی الاصول باید به تعهدتان عمل کنید منتها در این حالت بحث قدری بسته به شرایط متفاوت خواهد بود.اگر بتوانید ثابت کنید عدم تخلیه و تحویل به موقع خارج از حیطه اختیار شما و مربوط به مستاجر بوده جریمه نخواهید شد به شرطی که ثابت کنید مستاجر تخلف کرده و شما هم برای تخلیه ملک به شیوه قانونی اقدام کردید و برای بیرون کردن مستاجر تلاش می کنید.اما اگر مستاجر تخلیه نکرده و شما هم برای بیرون کردنش کاری انجام ندادید و صرفا نظاره گر بودید شما مقصر محسوب می شوید و به خاطر قصوری که داشتید احتمالا شما را جریمه کنند البته باز هم بستگی به مفاد قراردادتان دارد که برای چنین موردی جریمه تعیین شده باشد یا نه.چون اگر در متن قرارداد صرفا تعهد قید شده باشد و جریمه تعیین نشده باشد گرفتن خسارت قدری دشوار خواهد بود و خواهان باید خلف وعده و میزان خسارت ناشی از آن را ثابت کند. مستاجر مانع خارجی محسوب می شود و چنانچه متعهد به صورت متعارف برای برطرف کردن مانع خارجی تلاش نکند عدم انجام تعهد مربوط به خودش می شود و می توان وی را در این حالت مقصر قلمداد کرد اما اگر بتوانید ثابت کنید شما تلاش خودتان را معطوف تخلیه ملک و بیرون کردن مستاجر کردید اما به خاطر شرایط اپیدمی کووید ۱۹ حکم تخلیه به شما ندادند دیگر دادگاه شما را مقصر محسوب نمی کند.چون تلاش کردید به تعهدتان عمل کنید ولی نشده

با احترام .تاخیر از زمان سر رسید تعلق خواهد گرفت