افرادی که از سال ۹۰ تا ۹۵ متحمل خسارت مالی و جانی شده اند آیا امکان گشودن پرونده و دریافت دیه وجود دارد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱,۰۳۴ #32117114

با سلام. در مورخه هشتم مرداد سال نود برادر بنده راننده یک دستگاه پژو ۲۰۶ در شهرستان ساری در یک جاده دو طرفه به صورت رخ به رخ با یک دستگاه کامیون برخورد کرده و فوت نموده است. به علت آتش سوزی هر دو وسیله نقلیه هردو خودرو به صورت کامل آسیب دیدند. طبق نظریه کارشناسی پلیس برادر من بعلت تجاوز به راه مقابل مقصر ۱۰۰ درصد شناخته شد.در آن زمان مبلغ دیه کامل ۶۰ میلیون تومان بود. لازم به ذکر است که کامیون مورد نظر هم دارای بیمه بدنه و هم بیمه شخص ثالث ایران بوده و بیمه نامه خودرو برادر من نیز بیه شخص ثالث ایران بوده است. شرکت بیمه ایران مبلغ ۵۷ میلیون بابت خسارت وارده به کامیون را از محل دیه برادر من برداشت کرده و به کامیون دادند و تنها مبلغ ۳ میلیون از باقی مانده دیه به علاوه مبلغ ۳ میلیون بابت خسارت مالی یعنی در مجموع ۶ میلیون به ما پرداخت کردندو پرونده را مختومه اعلام کردند. با توجه به قانون جدید که امروز اعلام شد امکان دریافت دیه و خسارت جانی برای راننده مسبب حادثه مقدور شده و افرادی که از سال ۹۰ تا ۹۵ متحمل خسارت مالی و جانی شده اند آیا امکان گشودن پرونده و دریافت دیه وجود دارد؟ و اگر هست چه طور باید اقدام کرد؟
با تشکر

مشاوره حقوقی دیه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اصولا قانون عطف بماسبق نمی شود مگر آنکه صراحتا در همان قانون پیش بینی شده باشد که ظاهرا چنین امری در قانون جدید پیش بینی نشده است .
از سوی دیگر موضوع پرونده شما خاتمه یافته و پرونده مختومه شده لذا طرح مجدد موضوع از این حیث نیز غیرقانونی خواهد بود .