مادرم به دروغ شکایت فروش مال غیر در دادگاه ارائه نموده که پدرم قبل از فوتش خانه را به او هبه کرده است، چه کنم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۴۰ #31981425

سلام پدر من سال ۱۳۸۲ فوت کرده در همان سال برادرم انحصار وراثت گرفته و اسم من را در آن قید نکرده بود دو خواهر و دو برادرم و مادرم در انحصار وراثت نام برده بود. من بعد از مطلع شدن از این موضوع در سال ۱۳۹۴ با اعتراض به انحصار وراثت طبق رای دادگاه به وراث اضافه شدم. مادرم خانه پدری ما را امسال فروخته است از بقیه وراث وکالت نامه محضری گرفته و بدون اطلاع من با همان انحصار وراثت قبلی در دفترخانه اسناد رسمی سند ملک را به نام خریدار ثبت کرده و مبلغ فروش خانه را بین خودش و دو خواهر و دو برادرم تقسیم کرده است من در دادگاه شکایتی از مادرم بابت فروش مال غیر نموده ام و اکنون مادرم به دروغ به خاطر فرار از اتهام فروش مال غیر در دادگاه گفته است که پدرم قبل از فوتش خانه را به او هبه کرده است و هیچ مدرک دست نوشته ای هم ندارد. لطفا من را راهنمایی
بفرمایید که چکار کنم که به حق و حقوق قانونی خودم برسم. با تشکر از شما

مشاوره حقوقی انتقال مال غیر
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
وقت بخیر
اولا نظر به اینکه نام شما جز وراث درج نگردیده بوده است از لحاظ قانونی جرم می باشد.
ثانیا در صورت حصر وراثت شما یکی از مالکین مشاعی این ملک بوده اید.
ثالثا اگر مادر شما از بقیه وراث وکالتنامه در راستای فروش ملک اخذ نموده است این بدین معنی می باشد که نامبرده مالک نبوده و به ایشان هبه نگردیده بوده است چرا که اگر مالک بود خود راسا اقدام به فروش می نمود و نیازی به اخذ وکالت از بقیه خواهران و برادران (به عنوان مالک) نبوده است.
رابعا به اداره مالیات مراجعه کرده و گواهی مالیات بر ارث را بررسی نمائید که آیا ملک مورد ترافع را جز اموال آن مرحوم اعلام نموده اند؟ در صورت اعلام و پرداخت آن مشخص است در مالکیت پدر بوده است.
خامسا در صورت ادعای مادر مبنی بر هبه، می بایست این موضوع را اثبات نمایند.
باوصف مراتب فوق و باتوجه به بند دوم همین پاسخ؛ بنظر احتمال محکومیت مادر شما وجود دارد اما توصیه اخلاقی و شرعی من گذشت و مصالحه به نامبردگان می باشد چراکه مادرها بر گردن ما خیلی حق دارند.
موفق باشید