چگونه میتوان سهم وراث را به صورت مبلغ ریالی به آنها داد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۶۰ #31398877

آیا با درخواست از دادگاه این امکان وجود دارد که سهم هر یک از وراث با ارزیابی کارشناس به صورت ریالی داده شود نه به صورت سندی؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ماترک مال مشاع محسوب می شود. دادگاه در تقسیم ترکه اقدام به فروش مال نمیکند صرفا میزان سهم هر کس را مشخص میکند. و هر یک از وراث می توانند سند مالکیت سهم خود را بگیرند. و در صورت توافق کلیه مالکین مشاع اقدام به فروش نماییند. در غیر اینصورت باید دادخواست الزام به فروش داد.

سلام
در ماترک همه ورثه حق دارند و اگر در خصوص نحوه تقسیم به توافق نرسند ؛ چنانچه قابل تقسیم باشد ، به هر یک از آنها بخشی از اموال تقسیم می‌شود و اگر غیر قابل تقسیم باشد دادگاه می تواند حکم به فروش آنها و تقسیم وجوه حاصل از فروش به نسبت سهم الارث صادر می نمایند

باسلام شما میتوانید خود را خریدار ملک مورد وراثت معرفی نمایید درصورتی که وارث دیگر خریدار نباشند ملک توسط کارشناس قیمت گذاری شده و سهم هریک از وراث تعیین گردیده و شما میتوانید سهم ایشان را نقدا پرداخت نمایید و مالک اصلی ملک باشید

سلام
سوال شما واضح نیست که به چه مناسبت شما می خواهید سهم وراث را ریالی بدهید آیا وراث می‌خواهند مال موروثی خود را به شما بفروشند یا خیر

ولی اجمالا اگر اموالی از مورث به جا مانده باشد همه ورثه در آن حق دارند و چنانچه قابل تقسیم باشد ، به هر یک از آنها بخشی از اموال می‌رسد و به همین کیفیت تقسیم می‌شود
و اگر غیر قابل تقسیم باشد دادگاه می تواند حکم به فروش آنها و تقسیم وجوه حاصل از فروش به نسبت سهم الارث صادر می نمایند
و همچنین ورثه می توانند به هر کیفیتی که خواستند و صلاح تشخیص دادند به اتفاق در مورد تقسیم اموال یا فروش آن تصمیم بگیرند