آیا برای شکایت ترک انفاق اول باید حقوقی مطالبه کنه نفقه رو؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۰۷ #31141552

سلام و عرض ادب و احترام
زوجه ساکن یکی از شهرهای اطراف اصفهان است یک بار در آن شهرستان نفقه را از زمان عقد تا سال ۹۹ را بصورت حقوقی مطالبه کرده ولی کارشناس نفقه مستمر را مشخص نکرده و فقط تا سال ۹۹ را نظر داد اکنون زوجه آدرس خود را به اصفهان تغییر داده (درحالی که اصفهان سکونت ندارند) و در اصفهان مطالبه نفقه از سال ۱۴۰۰ تا زمان صدور حکم را داده . سوال من این است که چطور وقتی زوجه اصفهان ساکن نیست می‌تونه آدرس رو اصفهان ثبت کنه ؟ چرا شهر خودش دادخواست نداده ؟و اینکه آیا برای شکایت ترک انفاق اول باید حقوقی مطالبه کنه نفقه رو ؟؟ چه نقشه ای توی سرشون هست ممنون میشم راهنمایی کنید که اگر لازم باشد اقدامات خاصی را انجام بدم زودتر اقدام کنم . با تشکر فراوان

مشاوره حقوقی خانواده
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نفقه کیفری مربوط به عدم پرداخت نفقه در ۶ ماه است و نفقه حقوقی مربوط به نفقه گذشته است

سلام و عرض ادب
در اقامه دعوای حقوقی و کیفری وابستگی وجود ندارد و هر کدوم روند جدا گانه از هم داره. زوجه محل اقامت خودش رو اصفهان معرفی کرده احتمال داره برا این باشه که وکیل ایشان در این شهر مستقر هست. اینکه نفقه تا ۱۳۹۹ مورد رای بوده احتمالا دادخواست طرف مشکل داشته. بهر حال با توجه به مواردی که فرمودید مدارک شما نیاز به بررسی بیشتری داره تا قاطعانه تر امکان پاسخگویی وجود داشته باشه.
موفق باشید

سلام
زوجه می تواند دادخواست مطالبه نفقه را در محل سکونت خود تقدیم نماید و شما نیز درصورتی که زوجه از شما تمکین نمی کند می تواند دادخواست الزام به تمکین بدهید تا درصورت عدم تمکین نفقه به ایشان تعلق نگیرد در غیراینصورت نفقه را به صورت علی الحساب برای ایشان پرداخت نمایید تا از لحاظ کیفری نیز علیه شما شکایت نشود .

درود
زوجه میتواند برای مطالبه حقوقی مالی در محل سکونت خود دادخوست دهد موردی در دادن دادخواست حقوقی یادشکایت ترک انفاق نیست

بسمه تعالی: در فرض سوال حضرتعالی باید عرض کنم با توجه به اینکه شان و منزلت و محل زندگی زوجه میتواند در تعیین مقدار نفقه از جانب کارشناس موثر باشد احتمالا براین اساس زوجه از اطراف اصفهان به خود مرکز استان اصفهان انتقال آدرس داده اند تا بتوانند از این مورد بهره برداری نمایند لذا با توجه به مورد اشاره شده فقط یک نکته حایز اهمیت است که این مورد قانون منظور شان خانوادگی زوجه است و منزل پدری زوجه باید در نظر گرفته شود بنابرین میتوانید این نکته را بخاطر داشته باشید و در دفاع خود از این مطلب بهره برداری نمایید

زوجه می تواند در محل سکونت خود و یا اقامت خوانده اقدام نماید. در خصوص ترک انفاق دادخواست حقوقی نسبت به نفقه معوقه و جاریه قابل طرح می باشد و البته مستلزم تمکین زوجه می باشد مگر آنکه دلیل موجه قانونی مانند عدم امنیت جانی و ...، سورفتار زوج و.... وجود داشته باشد

باسلام مطابق قانون زوجه میتواند درهرجایی که سکونت داردیانداردیابصورت موقت ساکن است دادخواست دهد