آیا از طریق دادگاه می توانم نامه رفع اثر چک برگشتی که توسط بانک مذکور برگشت خورده رو بگیرم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۶۶ #31104519

باسلام بنده در سال ۹۲ ضمانت وام شخصی در بانک ----به مبلغ ده میلیون تومان کردم که بعلت عدم پرداخت وام گیرنده بانک مذکور از طریق دادگاه اجراییه به مبلغ ۲۱۷۰۰۰۰۰۰ ریال بابت وام و سایر هزینه و هچنین مبلغ ۸۵۰۰۰۰۰ ریال بابت نیم عشر حکم برایم صادر گردید که ماهیانه از حقوق بنده تا ۵۵ ماه به مبلغ ۱۷ میلیون کسر گردیده و مابقی وام هم نقد بحساب و شناسه پرداختی که دادگاه اعلام کرده واریز نموده و تمام وام و نیم عشر را تسویه حساب نموده ام حال سوال بنده اینه ۱- با توجه به اینکه وام و نیم عشر رو پرداخت کردم و رسیدها پرداختی رو به اجرایی احکام تحویل دادم آیا بانک مذکور می تواند مجدد رو چکی که بابت ضمانت نزد بانک است و بر اساس آن حکم صادر کرده دوباره اقدام نماید ۲- چگونه چک ضمانتم را از بانک مذکور دریافت کنم با توجه به تسویه حساب نهایی وام و نیم عشر ۳- اگر بانک چک ضمانت را بهم ندهد آیا از طریق دادگاه می توانم نامه رفع اثر چک برگشتی که توسط بانک مذکور برگشت خورده رو بگیرم و جهت رفع اثر آن اقدام نمایم
ممنون میشم راهنماییم بفرمایید باتشکر

مشاوره حقوقی چک
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام.ابتدا برای بانک اظهارنامه ارسال کنید. در صورت عدم استرداد چک، دادخواست استرداد چک را علیه بانک تقدیم کنید.

با توجه به اینکه چک بابت تضمین است اقذامی در خصوص چک متصور نیست لذا دادخواست استرداد لاشه چک را تقدیم نمایید

سلام
اصولا بانک ها پس از وصول طلب روی چک ضمانتی اقدامی انجام نمی دهند.
ابتدا درخواست استردادچک را به بانک ارائه دهید اگر انجام نشد اظهارنامه ای با موضوع استرداد چک ضمانتی بدلیل پرداخت دین مصمون عنه و عدم وجود دین به بانک ارسال و پس از ان میتوانید دادخواست حقوقی با موضوع استرداد چک مطرح نمایید
ضمنا تا زمانیکه چک برگشت نخورده باشد سو اثری بوجود نیامده تا رفع ان نیاز باشد
موفق باشید

۱- اگر چک بابت ضمانت وام بوده و شما نسبت به تسویه وام اقدام کرده باشید امکان اقدام بر روی چک وجود ندارد .
۲- ابتدا اظهارنامه ای به بانک ارسال کرده و درخواست استرداد لاشه چک را بنمایید . سپس با استناد به اظهارنامه مذکور باید دادخواست الزام بانک به استرداد لاشه چک را مطرح کنید .
۳- تا تعیین تکلیف چک امکان رفع اثر از آن وجود ندارد .

سلام.می توانید از طریق اجرای احکام نامه رفع سو اثر بگیرید.