امکان دادن صلح طلب به شخص ثالث وجود دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۶۳۵ #31021383

با سلام

از شخصی طلب روی کاغذ دارم و بدلیل استنکاف شخص از پرداخت آن در مرحله انتخاب وکیل و تسلیم دادخواست به دادگاه می باشم.

آیا می توانم طلبم را به شخص سومی صلح نمایم و او از طریق همان وکیل مراحل قضایی را ادامه دهد و در صورت موفقیت پول را برای خود دریافت نماید؟

ممنونم

مشاوره حقوقی صلح
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله انتقال دین است و امکان دارد

با سلام
بله امکان دارد

با سلام و احترام
این امر نوعی عقد حواله می باشد و مستلزم رعایت شرایط و مفاد عقد حواله می باشد

در واقع شما قصد انعقاد عقد حواله را دارید که تنها باشرایط زیر ممکن است

ماده ۷۲۴
حواله عقدی است که به موجب آن طلب شخصی از ذمه‌ی مدیون به ذمه‌ی شخص ثالثی منتقل می‌گردد. مدیون را محیل، طلبکار را محتال، شخص ثالث را محال‌علیه می‌گویند.

ماده ۷۲۵
حواله محقق نمی‌شود مگر با رضای محتال و قبول محال‌علیه.

ماده ۷۲۶
اگر در مورد حواله، محیل مدیون محتال نباشد احکام در آن جاری نخواهد بود.

ماده ۷۲۷
برای صحت آن لازم نیست که محال‌علیه مدیون به محیل باشد در این صورت محال‌علیه پس ازقبولی در حکم ضامن است.

ماده ۷۲۸
در صحت حواله، ملائت محال‌علیه شرط نیست.

ماده ۷۲۹
هر گاه در وقت حواله، محال‌علیه معسر بوده و محتال جاهل به اعسار او باشد محتال می‌تواند آن را فسخ و به محیل رجوع کند.

ماده ۷۳۰
پس از تحقق حواله، ذمه‌ی محیل از دینی که آن داده بری و ذمه‌ی محال‌علیه مشغول می‌شود.

ماده ۷۳۱
در صورتی که محال‌علیه مدیون محیل نبوده بعد از ادای وجه آن می‌تواند به همان مقداری که پرداخته است رجوع به محیل نماید.

ماده ۷۳۲
حواله عقدی است لازم و هیچ یک از محیل و محتال و محال‌علیه نمی‌تواند آن را فسخ کند مگر در مورد ماده ۷۲۹ و یا در صورتی که خیار فسخ شرط شده باشد.