مطالبه وجه چک برگشتی از صاحب حساب به چه صورتی است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۳۳ #30924643

با سلام و خداقوت. بنده چند ماه در یک شرکت تعاونی کار می کردم که متاسفانه تعطیل شد و به جای حقوق معوقم و از سر ناچاری یک فقره چک غیرصیادی ۹میلیون تومانی از این شرکت دریافت کردم که البته این چک بنام این شرکت تعاونی و توسط یک نفر بدهکار صادر شده بود و شرکت هم پشت آن را مهر زد و به بنده تحویل داد و رسیدی هم بنده امضا کردم که این چک را بابت طلبم گرفته ام. سررسید چک آخر فروردین ۹۸ بود(دریافت بنده اول بهمن ۹۷) و متاسفانه چک وصول نشد و صاحب حساب هم حاضر به افزایش موجودی حسابش نیست و ادعاهایی علیه شرکت سابقم مطرح می کند که به بنده ارتباطی ندارد. بنده سه روز پس از عدم وصول مبلغ چک آن را برگشت زدم و الان تقریبا ۲۵ روزی گذشته و خواستم از طریق اجرای ثبت اقدام کنم که شنیدم باید خودم حتما اموال یا حساب های بانکی صاحب حساب را معرفی کنم تا اقدام به توقیف نمایند و اگر نتوانم خودم شناسایی کنم باید ۵درصد مبلغ چک را پرداخت کنم تا لاشه آن را تحویل بگیرم! بعد آمدم از طریق حقوقی اقدام کنم که یکنفر مشاور بازهم گفت اگر در دادگاه هم برنده شوی مجددا باید اموالی از صاحب حساب معرفی کنی تا توقیف شود وگرنه اقدامی بیهوده انجام خواهی داد و به طلبت نخواهی رسید در حالیکه بنده اصلا صاحب حساب را نمیشناسم و تنها یک شماره موبایل از ایشان دارم. حالا عاجزانه از شما میخواهم یک راهنمایی و مشورت صحیح به بنده بدهید که آیا اگر با این اوصافی که بیان کردم اقدامی انجام دهم به طلبم خواهم رسید یا اینکه بیخیال چک شوم؟! ضمنا در جایی خواندم که میتوانم همزمان از صاحب حساب و شرکت تعاونی همزمان شکایت کنم، آیا شدنی هست و راه صحیحی هست یا اینکه صرفا از صاحب حساب چک شکایت کنم؟ معذرت میخواهم اگر مطلب طولانی شد و پیشاپیش سپاسگزارم به خاطر لطفی که در حق اینجانب می کنید

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر شما چک را در مدت پانزده روز پس از تاریخ چک برگشت زده اید می توانید از شرکت تعاونی تحت عنوان ضامن یا ظهرنویس طرح دعوی نمایید

سلام شما هم علیه صادر کننده و هم شرکت که پشت چک را به عنوان ضامن امضا کرده می توانید دادخواست بدهید .در اجرای احکام اگر مالی برای معرفی پیدا نشد ، حکم جلب صادر کننده را به شما می دهند .