میتونم از حق حبسم استفاده کنم یا نه؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۷۱۱ #30751067

سلام من یه ساله عقد کردم الان میخوام جدا بشم تو دوره عقد چند بار رابطه مقعدی داشتم الان رفته الزام به تمکین زده من میخوام از حق حبس استفاده میکنم پزشک قانونی اینو تشخیص میده؟

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

طبق ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی، زن می تواند تا مهریه او تسلیم نشده از ایفاء وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر اینکه مهر او حال باشد و این امتناع مسقط حق نفقه نخواهد بود.

سلام
اگر همچنان دوشیزه هستید می توانید از حق حبس استفاده کنید.

دختر تا زمانی که باکره باشد میتواند از حق حبس استفاده کند

با سلام
حق حبس زوجه :طبق ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی، زن می تواند تا مهریه او تسلیم نشده از ایفاء وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر اینکه مهر او حال باشد و این امتناع مسقط حق نفقه نخواهد بود. در عقود معوض هر یک از طرفین بعد از قرارداد، حق دارد مالی را که به طرف مقابل منتقل کرده به او تسلیم نکند تا او هم متقابلا حاضر به تسلیم شود به طوری که در یک زمان تسلیم و تسلم به عمل آید. در ادبیات حقوقی به این امکان امتناع از انجام تعهد تا ایفای تعهد طرف مقابل در عقود معاوضی، «حق حبس» می گویند.

شرایط اعمال حق حبس
مهریه حال باشد. برابر ماده ۱۰۸۳ قانون مدنی مهر می تواند کلا یا جزئا حال یا به وعده باشد.
اگر مهر مدت دار باشد زمانی زوجه حق مطالبه آنرا دارد که مدت سپری گردد و چون از زمان عقد نکاح، زوج مجاز است که ایفای وظایف زناشویی را از زوجه طلب کند، زوجه نمی تواند از حق حبس خود استفاده کند. اما در فرضی که زوج از زوجه طلب ایفای وظایف زناشویی را ننماید و زمان پرداخت مهریه فرا رسد زوجه خواهد توانست از حق حبس خود تا استیفای مهرش استفاده کند. در صورتی که مهر وعده دار نباشد چون به موجب ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی به محض وقوع عقد نکاح، زوجه مالک مهر می شود، و اگر مهر وجه نقد باشد می تواند آنرا مطالبه کند و تا زمانی که زوج آن را تادیه ننماید می تواند از حق حبس خود استفاده کند.
زوجه قبل از گرفتن مهریه به ایفای وظایف زناشویی اقدام نکرده باشد. برابر ماده ۱۰۸۶ قانون مدنی، چنانچه زوجه قبل از گرفتن مهریه به اختیار و اراده خود از زوج، تمکین خاص نماید، حق حبس وی ساقط گردیده و دیگر مجاز به امتناع از تمکین و سایر وظایف زناشویی نیست.

بله این موضوع توسط پزشک متخصص ، پزشک قانونی قابل تشخیص است

با سلام

پزشکی قانونی تا ۳ هفته پس از وقوع رابطه جنسی قادر به تشخیص آن می باشد و پس از گذشت ۳ هفته دیگر قابل تشخیص نیست.

رابطه اعم از قبل یا دبر می‌باشد یعنی رابطه مقعدی نوعی تمکین محسوب میشه البته به نظر برخی علما