بنظر شما وقتی پدر من پول اقساط خودرو رو از جیبش پرداخت کرده است، این مجازات را هم باید تحمل کند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۷۹ #30670843

سلام و خسته نباشید ..
پدر من شغلش خرید و فروش ماشین هست و سال ۸۹ یک خودروی سمند از یک مشتری خریداری کرده و این خودرو لیزینگی بوده وهنوز مهلت اقساط ان نرسیده بوده و فقط مبلغ پیش پرداخت اولیه رد و بدل شده و سند بنام خود فروشنده بوده .و دقیقا روز بعد پدرم با حضور خود مالک در شهرستان دیگر خودرو را فروخته به شخص دیگری و فقط مبلغ پیش پرداخت را دریافت کرده و بابت اقساط خودرو از خریدار جدید سه فقره چک به تاریخ های بدهی اقساط خودرو گرفته و در حضور همدیگر به مالک اصلی خودرو تحویل داده و فقط بین اینها قرداد خرید خودرو قید شده ..و بعد از چند وقت تاریخ چک ها سر میرسد و خریدار اخر چک های جدید خود را که پیش مالک بوده بابت اقساط خودرو مالک اصلی این چک ها را به حساب نمایندگی نریخته و پاس کرده و خورده و خودرو در نمایندگی تمامی اقساط همرا با دیر کرد توقیف شده و حدود پنج سال که خریدار شکایت پدر من را کرده در دادگاه شهر خودش شکایت حقوفی و یک شکایت دیگر هم در شهر خودمان کرده شکایت کیفری خیانت در امانت ..و شکایت حقوقی بابت چکهای خریدار پدرم استعلام گرفتنند و فهمیدنند که مالک چکها را پاس کرده و پول هارا خورده ..و پدرم و مالک را محکوم به پرداخت اقساط بین هر دو به اظافه دیر کرد ها ..که پدرم پرداخت کرده است و خریدار اخر به مالک خودرو رضایت داده است در هر دو شکایت و در شکایت بعدی خریدار در دادگاه شهر خودمان که شکایت کیفری خیانت در امانت بوده قاضی پدرم و مالک را هر کدام را به یکسال حبس تعلیقی محکوم کرده و چون خریدار قبلا به مالک رضایت داده است حبس ان رضا یت خورده و پدرم ده ماه تعلیقی داده و دو ماه تعذیری داده هست و بیست روز قابل اعتراض هست ...بنظر شما وقتی پدر من پول اقساط خودرو رو از جیبش پرداخت کرده است در دادگاه شهر خریدار این حکم کیفیری هم باید بکشد

مشاوره حقوقی خیانت در امانت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دوست عزیز :
قانون را نمی شود با احساسات تفسیر کرد . ظاهر سوال شما بیانگر نقش واسطه گری پدرتان در معامله خودرو مذکور است و ظاهرا مبایعه نامه ای هم فیمابین خریدار و فروشنده تنظیم گردیده که از محتوای آن مطلبی ذکر نکرده اید .
چنانچه مبایعه نامه محکم حقوقی در این خصوص تنظیم شده باشد ، پاسخ شما منفی است و پدرتان نباید دچار محکومیت میشد ، ولی حتما در مبایعه نامه مشکلی وجود داشته که چندین قاضی به عنوان افرادی حقوقدان تلقی یکسانی از نقش پدرتان در این معامله کرده و ایشان را مستحق مجازات دانسته اند .
لذا امیدوارم به دور از احساسات ، حداقل از این اتفاق تلخ درس گرفته و از این پس تنظیم قراردادهایی اینچنین را دست کم نگیرید . موفق باشید .

با توجه به توضیحات شما، پدرتان مرتکب جرم نشده اند ، ولی قرارداد بین طرفین برای اظهار نظر بایستی رویت گردد.
حبس تعلیقی بوده و پدرتان چنانچه در مدت تعلیق مرتکب جرمی نشود حبس مورد محکومیت را تحمل نخواهد نمود.