جرم سرقت با وجود دانستن رمز کارت برایم محرز میشود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲,۴۲۶ #30382401

من با دوستم که ده سال رفیق بودیم همیشه مراودات مالی داشتیم خیلی مواقع کارت عابر بانک ایشان یا من پیش همدیگه جا می‌ماند و رمز کارتهای هم را می‌دانستیم و اعتماد کامل بهم داشتیم. من بر اثر یک لحظه غفلت از کارت ایشان خرید ۲۰ میلیونی کردم حالا جرم من در تفهیم اتهام سرقت عابر بانک عنوان شده اما من سرقت نکردم کارتش پیش من جا ماند و رمزش را هم می‌دانستم این جرم برای من با این اوصاف محرز می‌شود؟ ممنون

مشاوره حقوقی سرقت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
وقت بخیر
باتوضیحات شما عنوان سرقت برای موضوع مطروحه کاملا اشتباه می باشد و قاضی می تواند عنوان کلاهبرداری رایانه ای را مستندا به ماده ۱۳ قانون جرایم رایانه ای برای شما تفهیم نماید چرا که در ماده مذکور به صراحت بیان شده است:
هرکس به طور غیرمجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده‎ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون(۲۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا یکصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
لهذا نظر به اینکه شما با داشتن رمز مجاز به برداشت پول نبوده اید لهذا با دسترسی غیر مجاز مبادرت به احصیل مال نموده اید و مطابق ماده فوق الذکر مرتکب جرم کلاهبرداری رایانه ای شده اید.
موفق باشید

سلام اصولا موارد مشابه با عنوان تحصیل مال از طریق نامشروع پیگیری می شود نه سرقت

سلام
از لحاظ اینکه از کارت وی مبلغی بواسطه شما برداشت شده است در صورتی که بتوانید ثابت کنید که کارت وی به چه علت پیش شما بوده است و شراکت کاری یا اگاهی اواز اینکه کارت نزد شماست مثل اینکه ثابت شود مدت زمان نسبتا قابل توجهی که هرانسان معمولی در این مدت اگر کارتش را پیدا نکند اقدام به مسدود کردن ان مینماید و دوست شما چنین کاری نکرده میتوانید از اتهام سرقت خود را برهانید لکن ربایش مال بصورت پنهانی را سرقت مینامند همینکه او اگاه بوده کارتش دست شماست سارق نیستید
امااو میتواند مطالبه بیست میلیون را از شما بکند و در صورت بدهکار نبودن به شما که اثباتش بردوش اوست شما محکوم به پرداخت هستید
لذا دوست شما باید ثابت کند که بهشما بدهی نداشته و شما بدون اجازه وی کارتش را ربوده اید

با سلام و احترام عنصر مادی جرم سرقت ربودن مال منقول دیگری بدون رضایت صاحب ان می باشد البته عنصر روانی جرم سرقت انجام عمل با سونیت باید همراه باشد در دفاع از خود عدم سونیت را اثبات نمایید