این بدهی به عهده هیات مدیره قبلی است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۲۵ #30266538

سلام وقت بخیر
شرکتی سهامی خاصی خریداری کردم و الان بعد از گذشت چند سالی متوجه شدم که شرکت به اداره ارزش افزوده بدهکار الان میخواستم بدونم که این بدهی به عهده هیات مدیره قبلی یا هیات مدیره جدیده؟

مشاوره حقوقی شرکت ها
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام. مطابق ماده ۱۹۸ قانون مالیاتهای مستقیم، در شرکتها ، مدیران اشخاص حقوقی به طور جمعی یا فردی نسبت به پرداخت مالیات مسئول هستند. با ذکر این نکته که مالیاتهایی که در دوران مدیریت آنها قطعی شده باشد. در اینصورت با شخص حقوقی مسئولیت تضامنی خواهند داشت.
منظور از مدیران شخص حقوقی، در جدیدترین آرا دیوان عدالت اداری: مسئولیت پرداخت مالیات در شرکت ها صرفا متوجه آن دسته از اعضای هیات مدیره شرکتها که صاحب امضا و ذیصلاح و مسئول در زمینه پرداخت مالیات بر درآمد شرکت در دوران تصدی خود بوده اند دانسته شد و بخشنامه های سازمان امور مالیاتی که خلاف این را مقرر داشته بود باطل گردید.

بنابراین اولا: بدهی مالیاتی شرکت مربوط به دوران تصدی آن مدیر باشد.

ثانیا: بدهی مالیاتی شرکت در دوران تصدی آن مدیر، قطعیت، یافته باشد.

ثالثا: آن مدیر نیز در دوران تصدی خود از صاحبان امضای مجاز شرکت بوده باشد.

رابعا: بدهی مالیاتی قطعیت یافته شرکت در زمان آن مدیر، بوسیله خود شرکت، یا از محل اموال و دارایی‌های آن شرکت، پرداخت یا تصفیه نشده باشد.