امکان اعاده دادرسی برای شاکی در پرونده کیفری وجود دارد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲,۷۶۳ #29894082

با سلام، سوالی پرسیده بودم و در جواب وکلای محترم فرموده اند که با توجه به تخلف آشکار قاضی، اعاده دادرسی انجام بدهم. آیا امکان اعاده دادرسی برای شاکی در پرونده کیفری امکان پذیر است؟ لطفا راهنمایی بفرمایید.

مشاوره حقوقی کیفری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله مطابق ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری در پرونده های کیفری هم میتوان از احکام صادره اعاده دادرسی نمود .

بسمه تعالی : بر اساس مواد قانونی در ۷ مورد میتوان اعاده دادزسی نمود که در این ۷ مورد بحثی از تخلف قاضی وجود ندارد لذا در صورتیکه تخلف قاضی برابر قانون تخلفات قضات محرز گردد از طریق شکایت در دادگاه انتظامی قضات به تخلف قاضی پرونده رسیدگی خواهد شد اما شما حسب مورد میتوانید بر اساس صدور رای مغایر با شرع و بین تقاضای رسیدگی مجدد کنید که بعنوان کمیسیون مالده ۴۷۷ در دادگستری های استان تشکیل میگردد که با دریافت فرم مربوطه و پیوست مدارک مربوطه در این کمیسیونکه با حضور رییس کل دادگستری یا معاونین ایشان تشکیل میگردد مشکل خود را مرتفع نمایید که البته شرایطی مانند موارد شما در آنجا قابل بررسی ست .
بنابرین با فرض سوال مذکور مبنی بر صدور رای صرف اشتباه قاضی و پافشاری ایشان بر عدم اصلاح رای ابتدا در کمیسیون ماده۴۷۷ خواسته خود را مطرح کنید

در صورتی‌ که رییس قوه قضاییه رای قطعی صادره از هریک از مراجع قضایی را خلاف شرع بین تشخیص دهد، با تجویز اعاده دادرسی، پرونده را به دیوان‌عالی کشور ارسال تا در شعبی خاص که توسط رییس قوه قضاییه برای این امر تخصیص می‌یابد رسیدگی و رای قطعی صادر نماید. شعب خاص مذکور مبنیا بر خلاف شرع بین اعلام شده، رای قطعی قبلی را نقض و رسیدگی مجدد اعم از شکلی و ماهوی به‌عمل می‌آورند و رای مقتضی صادر می‌نمایند.

تبصره ۱- آراء قطعی مراجع قضایی (اعم از حقوقی و کیفری) شامل احکام و قرارهای دیوان‌عالی کشور، سازمان قضایی نیروهای مسلح، دادگاه‌های تجدیدنظر و بدوی، دادسراها و شوراهای حل اختلاف می‌باشند