بعد از تاریخ تنظیم سند، درخواست الزام به فک رهن و تنظیم سند و تحویل مبیع رو ارائه دادیم و قرار رد دعوا صادر شد، چگونه مطالبه ضرر و زیان نماییم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۴۱۸ #29839234

با سلام و تشکر از تحملتان در پاسخ به سوالات عزیزان
من و همسرم یک واحد آپارتمان را به مبلغ کلی ۲۶۵ میلیون در تاریخ ۲۰/ ۱/ ۹۸ خریداری و فروشنده در همان لحظه اظهار داشته بود که ملک مذبور به دلیل بدهی در رهن بانک اقتصاد می باشد و در لحظه تنظیم مبایعه نامه مبلغ ۱۵ میلیون از طریق کارتخوان دفتر املاک به قسمتی از ثمن‌ معامله پرداخت کردیم و مقرر شد مبلغ ۸۰ میلیون از طریق وام مسکن اولی خریداران و مبلغ ۱۷۰ میلیون باقیمانده در زمان تنظیم سند در تاریخ ۲۰/ ۲/ ۹۸ در دفتر خانه از طریق خریدار پرداخت و یا اینکه قبل از آن به شرط فراهم نمودن مابقی بدهی فروشنده به بانک اقتصاد از طرف خریدار با مبلغ فروشنده جهت تسویه بدهی و فک رهن ملک به بانک اقتصاد پرداخت بشه ولی فروشنده مابه التفاوت بدهی خودش رو فراهم نکرد و در موعد تنظیم سند هم نتوانست ملک رو از رهن بانک اقتصاد در بیاره و چون نتونست سند رو از رهن در بیاره و ملک رو هم تحویل نداد، ما هم بقیه پول رو بهش ندادیم و بعد از تاریخ تنظیم سند طی دادخواستی، درخواست الزام به فک رهن و تنظیم سند و تحویل مبیع رو دادیم ولی چون مشخص شد ملک از چند ماه قبل فروش توسط بانک به مرحله اجرا رفته و البته اینو فروشنده عنوان نکرده بود و پرونده جهت اجرا به ثبت اسناد رفته، ولی هنوز اقدامی از طرف اسناد انجام نشده بود ولیکن باز هم دادگاه قرار رد دعوا صادر کرد.
حال بعضی از وکلا میگن یا برو خودت تمام بدهی فروشنده رو بده و ملک رو از اجرا در بیار بعد دادخواست تنظیم سند صادر کن یا بایست بانک ملک رو بزاره مزایده و بعد فسخ قرارداد و درخواست ضرر و زیان.
حال فروشنده هم اظهارنامه داده که باید بقیه پول یعنی ۱۷۰ میلیون به اضافه ضرر و زیانش رو من بدم.
نمیدونم باید چه کار کرد؟
لطفا راهنمایی کنید.

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام .ابتدا باید قرارداد مطالعه شود
اما شما چند راهکار دارید که باید ببیند با توجه به قیمت روز ملک و طلب بانک و دیرکرد ان کدام به نفع شما هست
میتوانید بدهی بانک را بدهید و پول را از ایشان مطالبه کنید
میتوانید قرارداد را فسخ کنید و اگر حق فسخ داشته باشید ( اگر داشته باشید نیازی نست تا مزایده منتظر بمانید )
در خصوص رد دعوا باید دادخواست را ببینم تا دقیق تر راهنمایی کنم چون قرار صادر شده میتونید مجدد دادخواست دهید اما توصیه میکنم حتما وکیل بگیرید اگر حکم صادر شود دیگر نمیتوانید اقدام کنید

ابتدا اظهارنامه ای مبنی بر فک رهن و همچنین آمادگی پرداخت مبالغ باقیمانده ومن خطاب به فروشنده ارسال فرمایید و در صورت عدم همکاری فروشنده در فک رهن ،با بانک مربوطه جهت انجام امور فک رهن هماهنگ فرمایید و پس از انجام مراتب فک رهن و اخذ گواهی مبنی بر انجام مراتب فک رهن توسط شما ، دادخواست الزام به تنظیم سند و ... بدهید

سلام اگر در قرارداد فروشنده متعهد به فک رهن شده و در دادخواست نام بانک به عنوان خوانده ذکر شده بوده ، به نظر می رسد تصمیم دادگاه صحیح نبوده . چرا که بعد از صدور حکم شما می توانستید بدهی را پرداخت کرده و بعد از فک رهن سند به نامتان تنظیم شود . اما در حال حاضر اگر فروشنده همکاری نمی کند و می توانید به او اظهارنامه ای برای پرداخت بدهی بانک و فک رهن ارسال کنید . سپس بدهی بانک را بدهید و طرح دعوی نمایید . هم چنین طی اظهارنامه اعلام کنید که مابقی پول هم برای پرداخت مهیاست .

بهتر است با فروشنده هماهنگ کنید که بدهی جهت الباقی ثمن را در اجرای ثبت به حساب بانک بابت فک رهن واریز نمایید و با این پرداخت ملک را آزاد کنید و بعد از آن دادخواست های یاد شده در متن سوال را مطرح نمایید.