اجرت المثل زوجه چگونه محاسبه میشود؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۴۸۱ #29643061

دادگاه طبق چه شرایطی اجرت المثل زن را برآورد میکند؟
مثلا برای دو سال زندگی احتمالا چه مقدار برآورد میشود؟

مشاوره حقوقی خانواده
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

میزان آن را فقط کارشناس رسمی دادگستری با توجه به شرایط مختلفی تعیین می نماید .

دادگاه طبق چه شرایطی اجرت المثل زن را برآورد میکند؟
با نظر کارشناس رسمی منتخب دادگاه است و برای هر پرونده رقم متفاوتی قابل تعیین می شود
مثلا برای دو سال زندگی احتمالا چه مقدار برآورد میشود؟
نمی توان رقمی ولو حدودی تعیین کرد

در قانون ملاک برای بر آورد اجرت المثل ایام زوجیت ارائه نشده است اما در عمل کارشناس رسمی دادگستری به عوامل زیر توجه کامل دارند :

طول مدت زندگی مشترک زیر یک سقف – تمکین داشتن یا نداشتن زوجه – تعداد فرزندان و جنسیت و شرایط سلامت آنها – وضعیت اشتغال زوجه – تحصیلات زوجه قبل و بعد از ازدواج – وضعیت مکانی زندگی مشترک و تعداد نقل مکان و اسباب کشی ایشان و ….
بنابراین اجرت المثل هر زن ممکن است با توجه به شرایط زندگی یا زن دیگر متفاوت باشد

سلام . تعیین اجرت المثل به عوامل مختلفی از جمله میزان کارهایی که زن در خانه انجام می دهد ، بچه دار بودن ، شاغل بودن زن و ... دارد . البته شرط استقاق زوجه هم دو چیز است . اولا کارها را به دستور زوج انجام داده باشد . ثانیا به قصد گرفتن اجرت انجام داده باشد نه مجانی.

تعیین اجرت المثل بستگی به کارهایی که زن در خانه به دستور مرد انجام داده و قصد تبرع نداشته است محاسبه می شود. و در هر پرونده متغیر است.

با سلام
باتوجه به کارهایی که همسر درخانه انجام داده و اینکه آیا مستخدم داشته اند یا اینکه فرزند دارند محاسبه می گردد

برآورد میزان اجرت المثل با نظر کارشناس رسمی منتخب دادگاه خواهد بود و برای هر پرونده با توجه به متغیرها و عوامل مختلف رقم متفاوتی قابل تعیین است.