آیا بلافاصله بعد از قطعی شدن رای دادگاه تجدید نظر کیفری بایستی اقدام کنم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۸۵ #29286418

دادگاه تجدید نظر کیفری دو یا سه روز دیگر صادر خواهد شد با توجه به محکومیت محکوم علیه به مبلغ ۶ میلیون تومان در وجه بنده محکوم له. ایا بعد از صدور رای دادگاه بایستی زودتر از محکوم علیه به دادگاه درخواست توقیف اموال محکوم علیه رو تقاضا کنم تا درخواست اعسار محکوم علیه به تعویق بیافتد؟

مشاوره حقوقی کیفری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
مخاطب گرامی، پس از قطعیت رای پرونده جهت اجرای حکم به واحد اجرای احکام ارسال می گردد. در اجرای احکام حقوقی مرجع اجراکننده‌ رای، اعم از قسمت اجرای دادگاه صادرکننده اجراییه یا مجری نیابت، مکلف است به تقاضای محکوم له از طرق پیش‌بینی شده در این قانون و نیز به هر نحو دیگر که قانونا ممکن باشد، نسبت به شناسایی اموال محکوم علیه و توقیف آن به میزان محکوم‌به اقدام کند. در اجرای احکام کیفری واحد اجرای احکام بصورت سیستمی نسبت به اجرای حکم اقدام می نماید و نیاز به تقاضای محکوم له نمی باشد. ضمنا چنانچه محکوم علیه تا سی روز پس از ابلاغ اجراییه، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خویش را اقامه کرده باشد حبس نمی شود، مگر اینکه دعوای اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود. بنابراین دادخواست اعسار در فرجه مقرر قانونی تنها مانع حبس محکوم علیه تا زمان روشن شدن تکلیف اعسار خواهد شد و مانع توقیف اجرای حکم نمی شود مگر در صورت قطعیت حکم اعسار محکوم علیه