تفاوت قرار های مذکور چیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲,۶۶۸ #29199571

با سلام‌ و احترام
فرق قرار منع تعقیب، قرار موقوفی تعقیب، و قرار جلب دادرسی چیست؟
با تشکر

مشاوره حقوقی کیفری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود هریک احکام خاص خود را دارد

سلام / قرار منع تعقیب در صورتی که اقدام انجام شده جرم نباشد و یا دلیلی در اثبات آن موجود نباشد صادر میشود ولی موقوفی تعقیب در صورت اعلام رضایت در جرایم قابل گذشت ، فوت متهم ، اعتبار امر مختوم یعنی موضوع قبلا رسیدگی شده باشد ، و... صادر میشود و قرار جلب به دادرسی نیز وقتی از نظر مرجع تحقیق یعنی دادیار یا بازپرس متهم فعلی مجرمانه را انجام داده باشد قرار جلب به دادرسی را صادر تا پس از موافقت دادستان کیفر خواست صادر و پرونده جهت صدور رای به دادگاه ارسال گردد

به طورخیلی خلاصه و ساده
قرارمنع تعقیب : یعنی شکایت شاکی ردشده
قرار موقوفی تعقیب : یعنی شاکی رضایت داده
قرار جلب به دادرسی : یعنی شکایت شاکی قبول شده و پرونده ارسال میشود برای دادگاه

سلام
قرار منع تعقیب در دو حالت صادر میشود، یا عمل ارتکابی اساسا جرم نباشد و یا ادله کافی برای انتساب جرم به متهم وجود نداشته باشد.
قرار موقوفی تعقیب در بعضی موارد مشخص از قبیل فوت متهم، رضایت شاکی در جرایم قابل گذشت، مرور زمان و... صادر می شود.
قرار جلب به دادرسی زمانی است که در مرحله تحقیقات مقدماتی مقام قضایی وقوع جرم و انتساب آن به متهم را محرز می داند و با صدور این قرار پرونده را جهت ارسال به دادگاه و صدور رای آماده می کند.

قرار منع تعقیب در مواردی است که متهم مرتکب عمل مجرمانه موضوع پرونده نشده و یا ادله کافی جهت انتساب آن وجود ندارد و یا عمل ارتکابی جرم نیست و از آن به برائت هم تعبیر میشود، قرار موقوفی تعقیب در مواردی است که عمل ارتکابی جرم هست و متهم نیز مرتکب آن شده اما به جهتی از جهات مثلا مرگ مرتکب رسیدگی ممکن نباشد.
قرار جلب به دادرسی زمانی است که متهم علیرغم ابلاغ و احضار، حضور نیافته بنابراین به دستور مقام قضایی جلب و جهت دادرسی حاضر میگردد.