نحوه خرید سهم شریک در یک آپارتمان مشاع در صورت وجود اختلاف بین شرکا چطور است؟

پرسیده شده
۱۹ پاسخ ۲۷۳ #28817652

با سلام و خسته نباشید،

ما چهار نفر مالکین یک دستگاه آپارتمان به صورت مشاع می باشیم.
یکی از ما چهار نفر خواستار فروش ملک می باشد و به تازگی با گرفتن گواهی عدم افراز ملک، دستور فروش ملک را از دادگاه درخواست کرده است.
حال چند سوال :

۱. در صورت دستور دادگاه جهت فروش آیا در ابتدا اجازه خرید ملک به ما سه شریک باقی مانده داده می شود یا حتما به صورت مزایده فروش انجام می شود و ما هم می توانیم در مزایده شرکت کنیم ؟ (چون اگر به ما شرکا ابتدا اجازه خرید داده شود دیگر رقابت با سایرین مطرح نمی باشد، از این جنبه برای من سوال است)

۲. اگر اجازه خرید به ما شرکا در ابتدا داده شود، چه قیمتی برای آپارتمان در نظر گرفته می شود ؟ خود دادگاه کارشناسی می کند یا به توافق بین ما و شریک فروشنده واگذار می نمایند ؟ (چون شریکی که می خواهد بفروشد قیمت غیر منطقی و بالاتر از قیمت واقعی درخواست دارد)

۳. در صورت خرید سهم شریک چهارم توسط ما سه شریک، ما باید کل قیمت ملک را به حساب دادگاه واریز نماییم و سپس دادگاه سهم ما را بر می گرداند یا می توانیم فقط همان مبلغ مربوط به سهم شریک چهارم را به حساب دادگاه واریز نماییم ؟ در رابطه با ۱۰ درصد اولیه چطور ؟ آن هم می توانیم ۱۰ درصد از مبلغ سهم شریک را واریز نماییم یا ۱۰ درصد کل مبلغ ملک ؟ و همچنین میزان سهم خریداری شده به نام چه کسی از سه نفر خریدار سند می خورد ؟

۴. در حال حاضر ملک در رهن بانک می باشد. یکی از شرکا روی ملک از بانک وام گرفته بود که همه ما ۴ شریک نیز به بانک رفتیم و اعلام رضایت نمودیم. آیا با توجه به اینکه در حال حاضر ملک در رهن بانک است، درخواست دستور فروش شریک چهارم مورد پذیرش می تواند قرار بگیرد ؟

۵. در حال حاضر ملک دست مستاجر می باشد و البته اجاره نامه اش به پایان رسیده است. آیا آنها باید ملک را تخلیه نمایند ؟

پیشاپیش از راهنمایی شما سپاسگذارم.

مشاوره حقوقی ملکی
۱۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام.شرکاهم میتوانند شرکت کنند..قیمت با کارشناسی تعیین میشود..ده درصد ابتدا باید پرداخت گردد....

به سایر شرکا اطلاع داده می شود تا سهم شریک دیگر را خریداری نمایند.

شرکا میتوانند شرکت کنن.ده درصد الزامیست.

سلام وقت بخیر
به سایرین اطلاع داده میشود تا شاید امکان خرید سهم را دار باشند .

سلام
به سایر شرکا اطلاع داده می شود تا چنانچه تمایل دارند سهم شریک دیگر را بخرند

سلام
بله شرکاهم میتوانند شرکت کنند.
قیمت با کارشناسی تعیین میشود.
ده درصد ابتدا باید پرداخت گردد.
میتوانید نسبت به تخلیه اقدام نمایید.

بادرودوسلام به بقیه شرکا اطلاع داده می شود تا حصه یا سهم شریک دیگر را خریداری نمایند.