با درخواست مهریه درحالی که در دادگاه بوده بیشتر از یکسال میباشد و در این حین مرد فوت کرده است، چه خواهد شد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۶۱۵ #28719598

با سلام برادر بنده تقریبا ۱۸ ماهه که کارشون در دادگاه بوده و برای دختر و همسرش نفقه پرداخت میکرد ولی تکلیف مهریشان هنوز معلوم نبوده فوت شدن الان باید چگونه پرونده دنبال بشه و راهش چیه و اینکه شرایط مهریه و نفقه چی میشه

مشاوره حقوقی مهریه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود باید حضوری پیگیر ماجرا شوید

که اگر شوهر ارثی از خود به جای گذاشته باشد بدهی های متوفی ازجمله مهریه و... از محل ماترک (اموال بر جای مانده) پرداخت خواهد شد .
نفقه فرزند درصورت فوت پدر با پدربزرگ هست .

سلام
مطابق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی به مجرد عقد، زن مالک تمام مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید بنابراین همانطور که زن بعد از عقد میتواند تمام مهر خود را از شوهرمطالبه کند در صورت فوت شوهر هم زن میتواند به طرفیت وارث شوهر تمام مهر خود را مطالبه کند. نهایتا باید گفت :
اگر شوهر ارثی از خود به جای گذاشته باشد بدهی های متوفی از محل ماترک (اموال بر جای مانده) پرداخت خواهد شد اما درصورتی که ماترک متوفی کمتر از میزان مهر باشد وراث نسبت به پرداخت مازاد مسئولیتی ندارند.
در مورد نفقه فرزند مشترک :
بر طبق ماده ۱۱۹۹ قانون مدنی نفقه فرزند بر عهده پدر است و بعد از فوت پدر یا عدم توانایی مالی او بر عهده جد پدری است اما اگر نه پدر و نه جد پدری تمکن مالی نداشته باشند نفقه بر عهده مادر خواهد بود.
درمورد سن استحقاق فرزندان به نفقه :
کلا کسی مستحق نفقه است که ندار بوده و نتواند به وسیله اشتغال به شغلی وسایل معیشت خود را فراهم سازد و این ملاک تصمیم گیری قضات در این خصوص است. با توجه به عرف، فرزندان پسر پس از ۱۸ سالگی، و اتمام دوره خدمت سربازی اگر توانایی کار داشته باشند، مستحق دریافت نفقه نمی باشند ولی در مورد فرزندان دختر رویه بر این است که اگر آن دختر مشغول به شغلی نباشد پرداخت نفقه او تا زمان ازدواج بر عهده پدر و با شرایط گفته شده بر عهده جد پدری و یا مادر است.