آیا همسر می‌تواند مانع از اشتغال خانم خود شود؟

پرسیده شده
۲۱ پاسخ ۳۵۴ #28139559

سلام و عرض ادب
هنگام ازدواج همسر من کارمند بودند و البته هنوزم مشغول بکار هستند و من این موضوع رو میدونستم ولی توی سند ازدواج شغل رو نوشتند دانشجو. الان فرزند دوقلو داریم و صبح که ایشون سر کار پرستار خونه میاد تا ظهر که از سر کار برمیگردند.
میخواستم بدونم میتونم در حال حاضر مانع از کارکردنشون بشم؟؟
چون به بچه هام اصلا نمیرسن و وقت براشون نمیزارند
و همش سرشون توی گوشی هست از وقتی سر کار میان تا آخر شب.

مشاوره حقوقی خانواده
۲۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و درود، با ‌توجه به اینکه زوجه در زمان ازدواج شاغل بوده اصولا منع امکان پذیر نمی باشد، اما همانگونه که قانون اخیر براساس شرایط حال می باشد در صورتی که دادگاه به این نتیجه برسد که اشتغال همسر در شرایط فعلی برخلاف مصلحت خانواده خواهد بود، حکم منع اشتغال یا تغییر در آن را می دهد؛ در هر صورت توصیه می گردد برای بزرگ کردن دوقلوها همکاری کرده و نیاز فعالیت اجتماعی همسرتان را نیز درک کنید، و ایشان نیز باید وقت بیشتری به فرزندان اختصاص دهند؛ آرزوی خوشبختی.

با سلام چون شغل ایشان منعی با شئونات ندارد

ماده‌ ۱۱۱۷ قانون مدنی، پیش‌بینی کرده است که در بعضی موارد خاص، مرد می‌تواند همسر خود را از اشتغال منع کند. «شوهر می‌تواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد، منع کند.
هرگاه مصلحت خانواده پس از عقد چنان تغییر کرده باشد که عدم اشتغال همسر را ایجاد کند، مثل این که مرد ادعا کند در هنگام عقد وضعیت شغلی او طوری بوده که می‌توانسته خلاء ناشی از نبود همسر در منزل را شخصا پر کند ولی اکنون با توجه به تراکم مسئولیت‌های شغلی و لزوم حضور تمام وقت وی در محل کار، دیگر نمی‌تواند به جای همسر به ادامه امور منزل و تربیت فرزندان رسیدگی کند و این موضوع سبب اخلال در امور خانواده شده است می توانیدهمسرتان را از اشتغال با حکم دادگاه منع کنید.

خیر چون در زمان ازدواج ایشون مشغول به کار بودند و شما از وضعیت ایشان اطلاع داشتید و شغل ایشان منافی مصالح خانوادگی نمی باشد، لذا منع ایشان از کار کردن امکان پذیر به نظر نمی رسد

با سلام
همسرتون تکلیفی برای نگهداری از بچه ها و کار خونه ندارند .
و اگر شغل شون خلاف شئونات و مصلحت خانواده نباشند نمی توانید مانع بشید . زمان ازدواج هم می دونستید شاغل هستند. از اظهاراتتون اینطور مشخصه که مشکل تون برای تایمی هست که خونه هست و می خواهید برای در اون تایم به بچه ها رسیدگی کنند . ( چون وقتی سرکار هستند که پرستار هست و بچه ها مشکلی ندارند)
به نظر بهتره خودتون هم در این مورد احساس مسئولیت کنید و برای رسیدگی به امور بچه ها اقدام کنید( چون نگهداری از دوقلو واقعا سخته و به تنهایی از عهده یک نفر برنمیاد) و از همسرتان هم بخواین بهتون کمک کنه و یا از خانواده خودتون و خانواده همسرتون هم کمک بگیرید.
وقتی همسرتون ببینه قصد بهانه جویی ندارید و واقعا می خواین همه اعضای خانواده ( از جمله همسرتون) حالش خوب باشه ،حتما کمک خواهند کرد .

سلام ، امکان منع از کار همسر شما وجود ندارد چون شغل ایشان خلاف شئونات نیست

زمانی زوج میتواند مانع اشتغال زن بشود که آن شغل خلاف شئونات و مصالح خانواده باشد
چنین چیزی که شما فرمودید شامل این حالت نمیشود