آیا وراث میتوانند در این مورد عنوان اتهامی و شکایت کیفری علیه طلبکار ثبت کنند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۶۹ #28013283

با سلام.
مادرم بتازگی فوت کرده و مبالغ مختلفی به اشخاصی بدهکار بودند. سوال این هست که آیا پرداخت دیون نامبرده بر عهده وراث میباشد؟ سوال بعدی این هست که یکی از طلبکارها دو‌فقره چک از مادرم در دست دارند که تقاضای وصول مبلغ رو مینمایند. با مراجعه به ته چک‌ها مشخص شد که این طلبکار، چک ها را سفید امضا دریافت کرده و مبلغ دلخواه خود را اضافه نموده. اما در ته چک مبلغی بسیار کمتر ثبت شده. با تشکر

مشاوره حقوقی چک
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اولا وراث مرحوم مادر تان مسولیت قهری بر پرداخت چک خواهند داشت مگر انکه ترکه را رد نمایند
ثانیا اثبات سفید امضاء بودن سند تجاری هیچ‌گونه ملازمه‌ای با بی‌اعتباری آن ندارد و دعوی پرداخت وجه چک قابل استماع است
ثالثااگر چک سفید امضا بابت موضوعی دیگری صادر وتسلیم شده باشدو فردی با سوءنیت و برخلاف توافق قبلی مبادرت به تکمیل مندرجات چک سفید امضا نموده و آن‌را به بانک ارایه نماید، عملش مصداق جرم سوء استفاده از سفید امضا خواهد بود.

سلام
وقت بخیر
در صورتی که ماترکی از متوفی به جا مانده باشد، طلبکاران می توانند از محل ماترک دین خود را وصول نمایند.

سلام
اگر ماترکی از متوفی باقی مانده باشد بدهی ها از همان محل پرداخت می شود اگر ماترکی باقی نمانده باشد وراث مسول پرداخت نیستند.

سلام
امکان مطالبه طلب از وراث شخص بدهکار وجود دارد؛ مگر این که ماترک را کلا رد کنند. ضمنا در مورد چکها، اگر سفید امضا بودن به اثبات رسیده و مشخص شود بابت چه چیزی به دارنده تسلیم شده، امکان طرح شکایت کیفری سوء استفاده از سفید امضا وجود خواهد داشت.

با سلام
این که آیا طلبکاران می‌توانند به وراث رجوع نمایند؟ بله می توانند... در صورتی که تقسیم ترکه انجام نگرفته باشد ابتدا باید دیون جدا گردد سپس تقسیم ترکه صورت گیرد و اگر تقسیم‌ترکه هم صورت گرفته باشد هر وارثی به میزان سهم خود در برابر طلبکاران مسئولیت دارد. اما درخصوص مورد خاصی که فرمودید می‌توانید به استناد ته چک ها به عنوان سوءاستفاده از سفید امضا علیه مدعیان شکایت نمایید...