در صورتی که محکوم به دادن نفقه شد نفقه چند ماه را باید بدهد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۵۴۹ #27970570

فرزندم سال ۹۶ ازدواج نمود و حاصل ازدواج آنان دختر ۱۸ ماهه است. متاسفانه الان نزدیک به ۵ ماهه زوجه بعلت دخالت خانواده اش سر ناسازگاری گذاشته و رفته منزل پدرش و در چندین مرحله توسط خیرین ریش سفید جهت حل و فصل موضوع و برگشتن به زندگی اش عزیمت که حاضر به بازگشت نشد. اکنون فرزندم ( زوج ) تقاضای طلاق داده است
۱- فرزندم فعلا بیکار و دانشجو بوده و چند روز پیش فارق التحصیل شد لیسانس گرفت و میخواهد درخواست اعزام به خدمت سربازی بنماید
۲- هیچگونه اموالی یا حساب پول ندارد
۳- مهریه آنان عندالاستطاعه میباشد
اکنون جهت طلاق چگار باید بکند در صورتی که مهریه عندالاسطاعه است و ایشان هیچگونه مالی ندارد و بیکار و قصد اعزام به خدمت سربازی دارد
اکنون مراحل طلاق و نفقه و مهریه عندالاستطاعه با توجه به شرایط بالا و بیکار بودن و قصد اعزام به خدمت سربازی وی چی میشود
ایا چون خود زوجه قصد رجوع نداشته نفقه به وی تعلق میگردد.
سپاس فراوان به همه وکلای گرامی و محترم

مشاوره حقوقی نفقه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرود مهریه عندالمطالبه نباشد باید مالی باشد تا قابل مطالبه باشد

شرط عندالاستطاعه بودن مهریه یک شرط ضمن عقد نکاح بوده که اعتبار آن تا زمانی است که عقد نکاح به قوت و اعتبار خود باقی بوده و در مدت استمرار زوجیت این شرط بین طرفین قابل اعمال و اجرا است و با انحلال نکاح از طریق طلاق از ناحیه زوج به تبع آن شرط مذکور منتفی و هیچ اعتباری بر آن مترتب نبوده و با وقوع طلاق قابلیت اجرا و استناد را نخواهد داشت؛ بنابراین در مواردی که زوج درخواست طلاق دارد مکلف است کلیه حقوق ناشی از زوجیت استحقاقی زوجه از جمله کل مهریه مافی‌القباله را حین اجرای صیغه طلاق و ثبت آن نقدا در حق زوجه تادیه نماید.

باسلام.
طبق ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی اگر شوهر از پرداخت نفقه خودداری کرد زن حق دارد به دادگاه مراجعه کند و دادگاه نیز مکلف است میزان نفقه زن را بر مبنای وضعیت زن و با شان خانوادگی او تعیین و شوهر را به پرداخت آن الزام نماید.

اما اگر چه قانون نفقه را حق زن می‌داند اما در مواردی این حق قانونی از زن سلب می‌شود.

ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی می‌گوید هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود.

طبق این ماده عدم تمکین زن مجوز همسر برای ندادن نفقه است که البته تمکین تابع عرف اقوام و نزدیکان است.

در اصطلاح حقوقی تمکین به معنای برآوردن نیازهای شوهر و اجابت کردن خواسته‌های مشروع وی است.

به عنوان مثال یکی از موارد داشتن تمکین اقامت زن در محل زندگی دائم شوهر است و زن برای دریافت نفقه باید در خانه‌ی شوهر زندگی کند.

همچنین ماده ۱۱۱۲ قانون مدنی می‌گوید در عقد موقت نفقه به زن تعلق نمی‌گیرد مگر این‌که در زمان عقد شرط و شوهر متعهد به پرداخت نفقه شده باشد.
میزان نفقه را دادگاه بر اساس نظر کارشناس رسمی دادگستری تعین می نماید.