آیا زوجه می تواند با استفاده از قانون اکراه طلاق بگیرد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۵۱۵ #27950715

باسلام
در صورتیکه عدم تمکین زوجه صادر و قطعی شده باشد آیا زوجه می تواند با استفاده از قانون اکراه استفاده کرده و طلاق بگیرد ( قانون جدید اکراه چیست؟)

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اکراه به چه دلیل؟
اگر نشوز قطعی شده است طلاق از سوی زوجه غیر ممکن است

منظور از اکراه همان کراهت است یعنی به علت خاصی مثل اعتیاد یا مصرف مشروبات الکلی یا بداخلاقی و بیماری روانی زوج زوجه توانایی تحمل زوج را ندارد و با احراز یکی از شروط ضمن العقد یا یکی از موارد عسر و حرج و با بخشش قسمتی از مهریه در قبال طلاق از دادگاه تقاضای طلاق می کند

زوجه با استناد به شروط ضمن العقد می تواند دادخواست طلاق مطرح نماید و اگر نشوز زوجه احراز گردد امکان قبول درخواست طلاق از سوی زوجه بسیار سخت خواهد شد.

سلام.در ماده ۲۰۲ قانون مدنی چنین آمده است که .اکراه به اعمالی حاصل می شود که موثر در شخص باشعوری بوده و او رانسبت به جان یا مال یا آبروی خود تهدید کند به نحوی که عادتآ قابل تحمل نباشد.

علت عدم تمکین بسیار مهم و موثر است تا بتوان به استناد آن دادخواست طلاق از سوی زوجه اثبات و رای به نفع او صادر شود